Senaste nyheter
Missa inte våra senaste nyheter och uppdateringar

Nu är de flesta tillbaka från semester och ledighet, så nu har även styrelsen påbörjat "höstterminen". Här kommer Augusti månads 'Styrelsen informerar'.

Sofi Flink som haft ett antal år med skador är äntligen tillbaka i en mästerskapsfinal vilket var fyra år sen sist. Sofi som var satt under press inför sitt sista kast och tvungen att öka för att kunna nå en final fick till gruppens tredje längsta kast och Sofis andra längst för i år 59.58m. Totalt slutade Sofi på en...

Helgen 10-12 augusti arrangeras Veteran-SM på Högbo IP på Öland. Västerås FK åker ned med en liten men mångkampsbetonad trupp. 7 aktiva ställer upp i totalt 25 grenar.

Idag, torsdag 9/8, så är det dags för Sofi att kliva in på Olympiastadion i Berlin för EM-kval i spjut. Sofie kastar i kvalgrupp 2 med start 13:50.

Även JSM-USM17 avgjordes i helgen. Denna tävling avgjordes på Källbrinks IP i Stockholm och precis som på ungdomssidan så var det våra medel- /långdistansare och kastare som levererade. De tog inte mindre än 8 medaljer. Sammanlagt så hade våra Västeråsaktiva 21 finalplatser (topp8-placeringar).

Våra aktiva friidrottsungdomar skötte sig fint under USM på Enskede IP i helgen. Man tog sig till totalt 7 finalplatser (topp8-placeringar) och lade där beslag på sammanlagt 6 medaljer!

I helgen avgörs JSM/USM17 på Källbrinks IP i Huddinge. Vi åker dit med en trupp om 16 aktiva, 4 killar och 12 tjejer. Tittar vi på årsstatistiken så har våra aktiva 12 topp8-placeringar, d.v.s. finalmöjlighet/kapacitet. Av dessa så finns även 4 goda medaljchanser;

I helgen genomfördes Westinghouse Gurkspel för 46:e gången. Denna gång i strålande sol och högsommarvärme bortsett från något kort (och nästan välkommet) sommarregn. Som vanligt så hade vi som arrangörsklubb många aktiva deltagare under helgen.

Sofi EM-klar!

05.07.2018

Yes! Det var 5 år sedan senast, men igår i finska Joensuu så stämde allt igen för Sofi och hon fick till ett 60m-kast. I en mycket jämn och fin serie, alla kast över 56m, så avslutade hon sin vana trogen med att i sista omgången klippa iväg spjutet hela 60.59m.

Vi har en god kasttradition i klubben, något som avspeglades på Världsungdomsspelen i Göteborg i helgen. Och det var framförallt våra unga släggkastare som trivdes på Slottsskogsvallens kastplan.

Det var mycket arbete med byte av hemsida tidigare i år. Då blev statistiken lidande och blev inte överflyttad i ett första läge. Nu är statistiken över alla klubbrekord, utomhus och inomhus, samt alla hallrekord upplagd på hemsidan. Kan hittas i menyn under STATISTIK.

Sofi kastar EM final idag

Sofi Flink är tillbaka i en mästerskapsfinal vilket var fyra år sen sist. Sofi som har kämpat på med en massa skador var lättad efter att i sista kastet säkrat en plats till dagens final som äger rum kl. 20.25. Sofi var pressad inför sitt sista kast och levererade då årets näst längsta kast med 59.58 vilket var det nionde längsta kastet i hela kvaltävlingen och det tredje längsta i sin kvalgrupp.

Lycka till ikväll