Senaste nyheter

Missa inte våra senaste nyheter och uppdateringar

Elva ledare i Södra Svealands regionen tog under hösten chansen att gå 12-14års utbildningen. Fem av dessa var blå-gula VFK:are. Två dagar i Västerås följt av avslutande två dagar i Karlstad gav deltagarna massor med nyttigheter att ta med hem till sina grupper.

På fredagen den 11 november så gick VFK-galan äntligen av stapel igen efter ett uppehåll på 7 år. Kvällen bjöd på massor av underhållning, prisutdelningar och mingel. Vi hade ett uppskattat publikantal på runt 200 glada personer som alla såg till att energin hölls på topp genom hela kvällen.

Har du varit funktionär vid minst ett av våra arrangemang under 2022 är du otroligt välkommen till Västerås Friidrottklubbs funktionärsmiddag.

I norska Kristiansand avgjordes Nordiska Mästerskapen i terräng. VFK hade en representant i Nova Ojutkangas som efter guldet i SM för ett par veckor sedan fått en plats i F19-laget.

Om man inte följde loppet live under tidiga lördagsmorgonen så var det många som vaknade till nyheten att Emilia Brangefält tagit ett VM-brons i Trail-VM i Thailand. Loppets yngsta deltagare som egentligen var där för att skaffa sig lite erfarenhet och bara njuta av att ens blivit uttagen hade nu chockat trailvärlden och friidrottssverige men ett...

Efter SM-guldet i terräng för F19 belönas Nova Ojutkangas med en plats i den svenska trupp som reser till Kristiansand i Norge för tävling den 6 november. Det kommer dels vara en individuell tävling men även lag där den lägsta placeringssumman för de främsta i varje nation räknas.

Traditionsenlig fotografering väntar. Det kommer att tas gruppbilder samt enskilda för de som vill.