Senaste nyheter

Missa inte våra senaste nyheter och uppdateringar

Den tidigare svenska rekordhållaren och sjufaldige Svenska mästaren i slägga, Sune Blomqvist gick bort den 8 september 2021.

Den 13 december 2020 avled en av Västerås största friidrottsprofiler genom tiderna. Ove Andersson hann med att vinna SM-guld fyra gånger på kort och lång häck mellan 1959 och 1965. Han var även uttagen att representera Sverige vid 32 tillfällen. 1957,-59,-61 och -65 vann han Finnkampen och fick epitetet "finndödaren".

Den 31/10 kl 17:00 går startskottet för Stadium Night Run. Ett 5 kilometer långt motionslopp med start och stopp i anrika Stockholm Stadion, där det väntar mängder med happenings för barn och vuxna i alla åldrar. Under dagen anordnas även Stadium Sports Camp Run inne på Stadion, i tre valbara distanser, för barn mellan 2 och 14 år.

När säsongen är slut för de flesta börjar en ny säsong för löpare. September och oktober är terrängloppens säsong som kulminerar i Terräng-SM 23-24 oktober.

I helgen avgjorde den första upplagan av Trail-SM. Loppet var 45 km långt och Emilias tid blev 4:18.49 och hon hade bara 58 sekunder upp till silvret. Emilia kände sig stark på den tuffa banan som mätte 22,5 kilometer och löptes två gånger. Sammantaget handlade det dessutom om 900 meters höjdskillnad.

Vill du fördjupa dig ytterligare i friidrottens regler och bli certifierad förbundsdomare? Med den utbildningen bakom dig kan du vara grenledare inte bara på föreningens egna arrangemang utan även SM-tävlingar.

Den 4/9 inleddes säsongen och redan nu är ytterligare två lördagar inplanerade. Kan du inte vara med något av nedan datum så kommer det arrangeras fler under säsongen. Sista dag att genomföra en castorama är 24/10.

Fyra VFK-aktiva bar de svenska färgerna vid helgen Finnkamp. Malin Otterling Marmbrandt slutade 4:a i tresteget och bidrog till en svensk totalseger på damsidan. Malin fick också det ärofyllda uppdraget att vara lagkapten syntes hoppa omkring och peppa de andra deltagarna hela helgen.