Senaste nyheter

Missa inte våra senaste nyheter och uppdateringar

Västerås Simsällskap bjuder in till en 4 veckors prova på triathlon för barn 6-13 år, med final att delta på Hallsta triathlon – allt utan kostnad (medlemskap hos VSS krävs). Det är fyra träningstillfällen på söndag kväll med start 30 april. Bokning gör man på VSS hemsida.

Under onsdagskvällen kryllande Westinghouse Arena av barn och ungdomar som skulle motta sina priser för insatserna under säsongens VF-Cupen. Pokaler till topp-5, placeringsmedaljer till placering 6-10 och deltagarmedaljer till alla som varit med i minst 4 grenar.

Under helgen genomfördes årets höjdpunkt för våra aktiva födda 2009/2010 i Sätra Hallen. I år var det första året som vi tävlade med de nya distriktsindelningarna. Vi bildade då lag Södra Svealand tillsammans med Södermanland, Värmland och Närke. Södra Svealand hade ett starkt lag med hela 90 aktiva och 16 ledare. Västerås FK representerades av...

200m är en gren där det är svårt att erbjuda helt rättvisa förhållanden särskilt inomhus. Inomhus springer man ju två snäva kurvor och det kan vara svårt att hålla maximal hastighet på en innerbana. Dessutom får ju yttre banorna en extra nerförsbacke på upploppsrakan.

I helgen gick European Throwing Cup i Portugal och VFK:aren Alfons Haals var på plats som representant för landslaget! Alfons kastade slägga i seniorklassen i lördags och gjorde en fin insats. Alfons kastade riktigt långt i sitt första kast, 64.25 m vilket räckte till en 12e plats i B-finalen för herrarna.


Det blev allt som allt en väldigt lyckad IVSM-helg i Uppsala med flera topprestationer och klubbrekord. Totalt inkasserade våra tävlande tio medaljer; fyra guld, tre silver och tre brons.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgens IUSM. Det blev en lyckad helg där det slogs mängder med personliga rekord och där 15- och 16-åringar skapade minnen för livet.

Under sex onsdagskvällar erbjuder Skånes Friidrottsförbund en fördjupningskurs i träningslära. Kursen är digital och gratis. Anmäl dig senast 12 mars.