Börja friidrotta

Här hittar du de vanligaste frågorna

Vi är en ideell förening med över 1500 medlemmar. Vill du bli en av oss? Här är svar på några vanliga frågor.


När kan man börja träna?
- Man kan börja träna i klubben från det år man fyller 7 år eller hösten det år man fyller 6 år.

Vilka grenar tränar man?
- Barn och ungdomar tränar så mångsidigt som möjligt och får därför prova på så många som möjligt av friidrottens grenar. I början så "leker" man friidrott för att sedan träna friidrott "på ett lekfullt sätt" för att till slut träna friidrott fullt ut. Utöver ren teknikträning så innehåller friidrotten mycket rörlighet, spänst, styrka, koordination och kondition.

Hur ser en säsong ut?

- Friidrott består av en inomhussäsong oktober-april och en utomhussäsong maj-september. Det är alltså inga terminer utan friidrott är en året om sport.

Hur ser träningsgrupperna ut?
- Träningsgrupperna omfattar oftast barn och ungdomar över två årskullar, t.ex. 2012/2013. Pojkar och flickor tränar ihop.

Finns det plats?
- Vi har kö i många yngre träningsgrupper, men betar av köerna allt eftersom. Större intagningar sker på hösten och våren.

Om man är intresserad av friidrott, men inte riktigt vet om man vill börja, så kan man testa Friidrottskul med Maxi Hälla, där får barn- och ungdomar prova på vad friidrottsträning handlar om. Läs mer här

Vill ditt barn börja träna? Anmälan sker via formuläret nedan. Vi hör sedan av oss när vi har plats för ditt barn i någon av våra grupper. 

Vänligen notera att ni kommer bli inbjudna till den grupp som vid tillfället har plats att erbjuda. Har ni önskemål om att börja i någon specifik grupp behöver ni därför skriva detta under "Kommentarer" i anmälningsformuläret.

Vanligtvis sker intagning två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten.

Anmälningsformulär nya barn
Vi tar in barn tidigast hösten det år de fyller 6 år. Fyll i formuläret nedan för att anmäla ditt barn till vår träning.

Är du 15 år eller äldre tar du kontakt direkt med vår sportchef, Elias elias@vasterasfriidrott.se


Vad händer efter inskickad anmälan?

Intresset för friidrott är stort idag och vi försöker få in så många som möjligt av er som anmält er genom att utbilda nya ledare och starta nya grupper.

Så fort det finns möjlighet för dig/ditt barn att komma och provträna i en befintlig grupp så blir ni kontaktade via den mejladress ni angivit vid anmälan.

Är du själv intresserad av att vara ledare? Ange det i anmälningsformuläret eller hör av dig till oss på 021-135960 eller kansliet@vasterasfriidrott.se.


Intagningar på gång i vår

Under våren 2024 är ambitionen att alla som står i kö och är födda 2012 och 2013 ska erbjudas plats i en grupp och en ny grupp för barn födda 2016 och 2017 kommer startas. Till denna bjuds alla som har gjort en anmälan innan 31/1 2024 in. Intag i övriga åldrar sker succesivt från kölistan när platser öppnar sig.

Grupp/grupper för barn födda 2018 kommer startas under hösten 2024.