Miniorlandslaget

Sveriges yngsta landslag

Miniorlandslaget

Välkommen till vårt yngsta landslag.

Det Svenska Miniorlandslaget i Friidrott är ett samarbetsprojekt mellan Svensk Friidrott och vår samarbetspartner Atea. Svenska Miniorlandslaget är hela Sveriges landslag. Det är en ny form av friidrottsaktiviteter riktade till barn i de första skolåren i områden där friidrotten inte funnits förut. Med Svenska Miniorlandslaget vill vi skapa möjligheter för fler att bli en del av gemenskapen och få en aktiv och meningsfull fritid.

Miniorlandslaget är ett projekt där föreningen samverkar med Ateas olika lokalkontor runt om i Sverige. Satsningen innebär att lokala friidrottsföreningar, tillsammans med initiativtagaren Atea, startar upp ett Miniorlandslag som tränar ihop under ett antal veckor på våren och hösten. All träning är kostnadsfri för de som vill delta och dessutom ingår gratis medlemskap i föreningen.

De lokala Atea-kontoren tillsammans med föreningarna spelar en väsentlig roll för att få Miniorlandslaget att fungera. Tillsammans skapar vi förutsättningar för att bryta utanförskap. Varmt välkommen till vårt yngsta landslag.

Vad är friidrott?

Friidrott är en individuell fysisk idrott med många olika grenar. Grenarna är indelade i hopp, kast, löpning och mångkamp. Som friidrottare kan du antingen inrikta dig på en gren eller träna flera samtidigt. Oavsett ålder, bakgrund och ambitionsnivå så är du alltid välkommen att bli en del av friidrottssverige.

Friidrotten är...

FÖR ALLA. Vi ser och tar tillvara på alla individers möjligheter att inkluderas och vara delaktiga i vår verksamhet.

TILLSAMMANS. Vår gemenskap är viktig oavsett gren, ambitionsnivå eller klubbtillhörighet. Alla ska, oavsett roll bli sedda som viktiga individer i vår verksamhet

TROVÄRDIG OCH HÄLSOSAM. Vi arbetar aktivt för en ärlig, rättvis och ren idrott. Vår verksamhet utgår ifrån respekt och välmående som skapar förutsättningar till hälsa och utveckling under hela livet.

TRYGG OCH GLÄDJEFYLLD. Vår verksamhet bygger på glädje, trygghet och gemenskap. Vi ger möjligheter för alla att utvecklas utifrån egen förmåga och ambitionsnivå i en trygg miljö.

Till dig som förälder eller närstående

Du kan även bli en del av friidrotten genom föreningslivet som till exempel tränare eller funktionär på tävlingar. Som friidrottsförälder eller närstående så finns det många uppgifter i föreningen som du kan hjälpa till med utan att ha kunskap om friidrott. Exempelvis genom att vara behjälplig vid träningar eller tävlingar. Du kan kratta längdhoppsgropen, lägga upp ribban i höjd, rulla tillbaka kulor och en massa andra roliga uppgifter att välja mellan.

Det är en stor vinst för föreningen och stor vinst för dig som förälder eller närstående när du engagerar dig i ditt barns aktiviteter. Du får en bra kontakt med andra föräldrar som delar ett gemensamt intresse samt att dina barn och ni kommer få mycket roligt tillsammans.

Om intresset väcks så finns det alltid möjligheter till utbildningar inom friidrotten och det går precis lika bra att vara behjälplig när behoven finns. Prata med tränarna/ledarna i träningsgruppen för att ta reda på hur du kan engagera dig i ditt barns aktivitet.


Miniorlandslaget VT 2024

Miniorlandslaget vänder sig till barn i årskurs 1-6

PLATS:

Bäckbyhallen (Bäckbyhuset)

DAG:

Varje måndag med start 15 april

TID:

17.00-18.00

KONTAKT:

Sportchef Elias Rapp - elias@vasterasfriidrott.se, 070-281 21 28

ÖVRIGT:

Kostnadsfritt. Det enda du behöver är sköna kläder och skor


Föranmälan

Anmäl gärna i förväg men det går bra att anmäla på plats också. Ta då med nedan uppgifter.