Senaste nyheter

Missa inte våra senaste nyheter och uppdateringar

I helgen arrangerade vi IUSM för 15-16 åringar och vilken succé det blev, både arrangemangsmässigt och sportsligt! Underbart att se så många ungdomar prestera så fint i Westinghouse Arena. Totalt tog VFK 9 medaljer!! Riktigt bra jobbat.

Till helgen är det dags för IUSM 15-16 år som vi arrangerar. Vi arrangerar dock inte bara tävlingen utan har också med en stark och konkurrenskraftig trupp med aktiva! Totalt har vi 20 st aktiva med under helgen.

I helgen gick IJSM och IUSM17 av stapeln och vi hade en stor trupp med från Västerås Friidrott! Med hem från Karlstad hade vi totalt 5 medaljer! 1 guld, 2 silver och 2 brons!

Inledning. Västerås dominerades tidigare av två friidrottsklubbar VIK och IFK Västerås. Prestigekampen om att vara bäst var stor mellan klubbarna. Men 1989 slogs de båda klubbarna samman till en enda klubb- Västerås Friidrottsklubb. När det gäller 10-bästalistorna gör vi ingen skillnad på vilken klubb som idrottarna representerade.

Nu till helgen 25-26/2 är det dags för IJSM i Karlstad. Likt ISM i Malmö så kommer vi även till IJSM med den största trupperna på många år! Hela 21 aktiva är uttagna och ska delta, jämfört med förra året då vi hade 12 aktiva och 2020 (2021 inställt) 15 aktiva. Hela gänget har även visat fin form inför mästerskapet under inomhussäsongen!...

I söndags genomfördes en observationstävling i slägga i samband med ISM i Malmö. Vi hade två VFK:are på plats, Alfons Haals och Leo Bystedt. Både Alfons och Leo kastade personliga rekord. Alfons kastade längst med 64.45 och Leo kastade även han ett fint kast på 61.12.

Under den gångna helgen genomfördes ISM Malmö. Med från VFK hade vi 12 aktiva som gjorde fina insatser!

Det drar ihop sig till IUSM-helgen. Den 4-5 mars är det dags och om du inte blivit kallad från en funktionärsansvarig och har möjlighet att hjälps till något denna helg så får du mer än gärna höra av dig till tävlingsledare henrik@vasterasfriidrott.se.

I helgen går ISM av stapeln i Malmö och vi har en stor och stark trupp på 12 aktiva som åker söderut. 12 aktiva är betydligt fler än 2022 då vi hade 7 deltagare och 2021 då vi hade 9 deltagare.