Ytterligare två landslagsrepresentationer från VFK:are.

13.06.2023

För ca 2 veckor sedan genomfördes nordiska mästerskapen för seniorer och vi hade tre VFK:are på plats: Alfons Haals som kastade slägga, Mattias Waernulf som sprang 400m och stafett 4x400m samt Viktor Rahm som hoppade stav. Alla tre presterade på en bra hög nivå. Alfons blev 9a på 61.04 m. Mattias sprang i individuella loppet på 47.94 vilket räckte till en 5e plats i B-finalen och i stafetten tog Mattias tillsammans med sina stafettmedlemmar hem NM-guldet! Viktor hoppade 4.70m och blev 8a. 

Och så hade vi ju såklart Emilia Brangefälts mycket meriterande trail-VM lopp där hon slutade på en mycket bra 5e plats, mer om Emilias lopp kan ni läsa här.

Förutom dessa fyra så hade vi även en ytterligare representant för svenska landslaget under NM i mångkamp som gick nu i helgen, det var Ludvig Jaasund som deltog i tiokamp för P19. Även han gjorde det med bravur och tog 6338 poäng vilket resulterade i en 6e plats och nytt PB.

Vi kan även gladligen meddela att det nu är officiellt att vi har en deltagare från VFK på para-VM i paris som går nu i juli, Axel Colling. Axel har under inledningen av utomhussäsongen sprungit väldigt bra på 100m frame-running och har nu blivit uttagen till 100m frame-running i klassen T72. Grattis Axel!

Axel Colling efter vinst under ISM i Malmö 2023
Axel Colling efter vinst under ISM i Malmö 2023
Ludvig Jaasund under årets Lag SM-kval foto: Deca text & bild
Ludvig Jaasund under årets Lag SM-kval foto: Deca text & bild