VSM i mångkamp

31.08.2018

Rapport från Veteran-SM i mångkamp 2018-08-25
Katrineholm, Sörmland

Lite i skuggan av senior-SM i Eskilstuna arrangerades samtligt det svenska mästerskapet i femkamp för veteraner i en annan sörmländsk stad, nämligen Katrineholm. VFK deltog med tre tävlande.

För regerande mästaren i M45, Håkan Setthammar, slutade dagen tyvärr i moll efter en sned landning i det första längdhoppet. En ömmande rygg grusade Håkans planer på att utmana det svenska rekord som han bara var nio poäng ifrån förra året. Håkan var klok nog att avbryta och ägnade resterande tävlingsdag åt coachning och pepp.

Bättre gick det för flerfaldiga, och regerande, mästarinnan Primrose Ulegård i K40 som trots diverse småskavanker tog hem en bronspeng. Prim var egentligen bara nöjd med det nya personbästat i kula (10.00m). Ett mäktigt glädjejubel av lättnad kunde nämligen höras över Backavallen när resultatet tillkännagavs. Jakten på "dröm-tio" har pågått under en längre tid.

Bäst gick det för debutanten Daniel Berr i M40 som efter en stabil start i längdhoppet aldrig släppte greppet om guldet. Daniel vann tre av fem grenar och segrade till slut med en marginal på 261p. Daniels 2642p placerar honom på en niondeplats i Sverige genom tiderna. Härnäst väntar VM i Malaga för Daniel som där nöjer sig med att delta i en gren (höjdhopp).

När vi summerar VSM-säsongen noteras föreningen för imponerande 36 medaljer (IVSM inräknat) varav 14 guld, 14 silver och 8 brons.

Alla resultat från tävlingen, se: Resultat