VFK 10/11 - Vårruset och träningsläger

29.05.2024

Den gångna veckan har varit intensiv för våra ungdomar i 10/11-grupperna, speciellt för många av tjejerna.

Det började förra tisdagen då vi hade med hela 18 av våra tjejer i Vårruset! Tillsammans med några av killarna och föräldrar hade vi en härlig kväll på Lögastrand med gemensam uppvärmning, lopp som genomfördes i valfri fart och efterföljande picknick.

På fredagen var det dags att åka iväg på årets träningsläger, denna gång bar det av till vackra Siljansvallen och Leksand Resort.

Bussen avgick redan vid lunch, så vi hade gott om tid för en lugn joggingrunda med insprängda Kahoot-frågor för att se omgivningarna och arenan när vi kom fram.

Kvällen ägnades sedan åt de första grenarna i en sex-kamp samt fria aktiviteter på stranden och runt stugorna.

Lördagen ägnades åt träning från tidig förmiddag till sen eftermiddag med ett par timmars paus mitt på dagen för lunch och lite avslappning.

Som alltid var det bara glada miner och positivt humör trots att solen stekte ner på oss under hela dagen.

Att det finns energi kvar märktes tydligt när vi kom tillbaka till boendet igen, trots all träning var det inga problem att orka med bad, beachvolley, resten av sexkampen med mera även denna kväll.

På söndagen var det dock lite tröttare ungdomar som kom ut ur stugorna på morgonen, men efter en lite lugnare uppvärmning med inslag av yoga och rörlighet var de igång igen!

Det blev ytterligare ett bra grenpass innan vi avslutade träningen med att en timmes stafetträning och -lopp innan det var dags att äta lunch och sätta sig på bussen tillbaka mot Västerås.

Ett stort tack till alla fantastiska aktiva och ledare som var med.

Nu laddar vi om för kval i Kraftmätningen och DM i Kil innan det blir en lugnare period med tid för vanlig träning och återhämtning. Och sommarlov förstås!

10/11-grupperna