Tre VFK:are i Finnkampen

31.08.2022

Till helgen avgörs Finnkampen på Olympiastadion i Helsingfors. Klubben har tre aktiva på plats som alla gör debut.

Vårt 400m-ess Mattias Waernulf som haft en blixtrande utveckling under året har belönats med en plats på 400m och i det svenska 4x400m-laget. Mattias som så sent som i helgen tog silver i JSM på nästpers 47.16 är i god form och i ett finnkampslopp är det lätt att plocka fram det där lilla extra. 400m går 19.20 på lördagen. 4x400m kommer med all sannolikhet bli en viktig gren i herrkampen då den ligger som näst sista gren på söndagen kl. 14.59 svensk tid och enligt prognoserna kommer det bli en stenhård kamp för herrarna.

Vår andra deltagare är Alfons Haals. Med sin fjärdeplats i SM och tredjeplats i JSM har belönats med en plats i släggan. Alfons gör sitt första år med seniorvikten har i år gjort 63.07. Enligt papperslandskampen ska grenen gå till fördel Finland med 12-10. Alfons tävlar på söndagen kl. 12.05 svensk tid.

Vår tredje deltagare är Viktor Rahm som är uttagen till stavhoppet i ungdomsfinnkampen. Viktor har tillsammans med den andra uttagna, Linus Jönsson varit totalt överlägsna i P17-klassen under året. Viktors silver på 5.11 från helgens JSM var bl.a. 60 cm högre än trean i tävlingen. Viktors stavhopp kommer sätta ribban för hela kampen då det är första grenen på lördag 12.50 svensk tid. Då Viktor är så bra som sexa i Sverige på 100m är han även reserv på 4x100m.

Flera lokala medier har uppmärksammat att klubben är representerade i helgen

Västerås Tidning - Tre västeråsare uttagna till Finnkampen i helgen

Sveriges Radio - Talangen uttagen till Finnkampen

Våra tre aktiva kommer såklart ha bra stöd från publiken när de tävlar. Inte minst då klubben har över 30 supporters som sitter på båten över till Finland på fredag och är redo att skrika sig hesa.