Tre VFK:are i ett kyligt Hannover

12.04.2022

Elias Rapp, Emilia Brangefält och Markus Andersson fanns, tillsammans med coach Daniel Allard på plats i Hannover och Hannover Marathon. Namnet till trots sprangs det fler olika sträckor under helgen i det kyliga Hannover som bjöd på 1-3 plusgrader och stundtals hård vind.

Elias Rapp hade siktet inställt på maratondistansen. En distans Elias aldrig sprungit förut. Han öppnade hårt och hade 35.33 på den först milen och 1.15.48 efter halva sträckan. Sedan blev det en rejäl vägg för Elias och slet sig i mål på 2.47.58. Med några fler lopp i ryggsäcken kommer den tiden kapas rejält.

Emilia Brangefält stod för den mest imponerande insatsen i damklassens halvmara. Hon tog sig i mål på fina 1.21.46 vilket var personligt rekord med över en minut. Tiden gav också Emilia en imponerande 5:e plats i klassen och en nytt klubbrekord.

Markus Andersson fanns på startlinjen på 10 km-loppet och startade bra. Planen var att hålla 3.10 per km och det gick till en början bra tills kylan och vinden gjorde sig påmind. Sluttiden blev, för honom blygsamma 35.48 men sättet Markus genomförde loppet på trots komplikationer visar att formen är på gång inför sommaren.