Tio medaljer och flera klubbrekord på IVSM

13.03.2023


Det blev allt som allt en väldigt lyckad IVSM-helg i Uppsala med flera topprestationer och klubbrekord. Totalt inkasserade våra tävlande tio medaljer; fyra guld, tre silver och tre brons.

Julia Forslin som är ett av klubbens nyförvärv inledde med att under fredagskvällen springa hem en bronsmedalj i K40 3000m på tiden 10.53. Tiden innebär ett kraftig förbättring av klubbrekordet i K40.

Brons blev det även för en annan debutant, Ernst Gustafsson som i M85 kula slog till med det nya klubbrekordet 6.72. Vann den tävlingen gjorde flerfaldige världsrekordhållaren och tidigare olympiern Östen Edlund. Såklart klubbrekord även för Ernst.

Fredrik Boson ledde länge kultävlingen i M45 men blev passerad i den näst sista omgången. Fredrik ökade i sista omgången till det nya klubbrekordet 13.15m vilket var futtiga 6 cm från guldet.

Primrose Ulegård i K45 hade också marginalerna mot sig när hon i tuff fight förlorade bronskampen 60m med futtiga två hundradelar. Tiden 8.86 innebär likväl en putsning av det egna klubbrekordet med åtta hundradelar. Revanschen kom under lördagen med ett stabilt guld i kula på resultatet 10.02m.

Samantha Lindström, också K45, hade ett digert program och överträffade sina personrekord gång på gång. En försmädlig fjärdeplats i längdhoppet följdes upp med ett silver i höjdhoppet på nya personrekordet 1,24 och en fin sjätteplats på 60m. Söndagen förgyllde Samantha med ett guld i tresteg (8,55m) och med en tiondeplats på 200m.

Flest medaljer inkasserade Daniel Berr i M45. Daniel inledde med att försvara sina guld i både längdhopp (5,86m) och höjdhopp (1,77) där resultatet i höjdhopp även innebar nytt klubbrekord. Därefter blev det en fjärdeplats i kula innan han försvarade sitt brons på 200m (25.46). Tyvärr slutade mästerskapet i moll då Daniel tidigt fick avbryta tresteget pga. skadekänning. Men en silvermedalj fick han med sig därifrån som plåster på såren.

Här är övriga VFK-resultat:

  • K50 kula Camilla Isgren Porsby 9.25m PB 7:a (klubbrekord)
  • M50 vikt Markku Jääskeläinen 10.16m PB 9:a
  • M55 höjd Mats Löfquist 1.40m PB 6:a
  • M75 längd Sven Nilsson 3.22m 4:a
  • M75 höjd Sven Nilsson 1.10m 5:a

Noterbart är att skador och sjukdomar drog ned prestationsnivån en aning. Hela sprintgänget i M50 fick stanna hemma i influensa, Peter Aronsson missade pga. skadekänning och Sven Nilsson drog på sig en skada tidigt i höjdhoppet och tvingades därför avstå sin bästa gren tresteg under söndagen. Men totalt sett blev det ändå en mycket lyckad helg med sex klubbrekord och hela tio medaljer.