Tävlingstät inledning på juni!

08.06.2023

Nu har utomhussäsongen verkligen dragit igång på riktigt med många tävlingar i inledningen av juni! 

Den 3-4/6 gick DM för södra Svealand där VFK hade många aktiva på plats och många DM-medaljer togs av oss. Förutom många medaljer var det även några prestationer som stack ut lite extra, bland annat i M400m där Oliver Smidskog i ett sololopp vann på ett nytt PB som lyder 50.40, vilket verkligen visar att Oliver är i form för att klara 50 sekunders gränsen i ett lopp med motstånd. Samtliga DM resultat hittar ni här.

Samma helg genomfördes även Täby open där VFK hade några aktiva på plats. Prestationer som sticker ut här är bland annat Gabriel Dag som sprang en riktigt snabb tid på 150m, 16.59 i B-finalen, en seedning som i efterhand visade sig dålig då han på denna tid blev två totalt efter A-finalen gått. I samma tävling blev August Kallin trea på 300m på tiden 35.86. Midea Allard kastade även hem en tredje plats i F17 slägga på nytt PB, 54.19. Samtliga resultat från Täby open hittar ni här.

Även på nationaldagen hade vi även några aktiva som tävlade. I Södertälje gick kringelkastet och kringelspelen. I kringelkastet hade vi flera fina resultat i bland annat slägga. På herrsidan vann Alfons Haals på 61.51 m, Leo Bystedt blev 3a på 59.61 och Johannes Nilsson blev 4a med 52.24. På damsidan kastade Isabella Wiklund 56.61 och blev 4a och en hyfsat ny VFK:are Kajsa Borrman som vanligtvis tävlar och bor i USA kastade 53.19 och blev 8a. I kringelspelen visade Malin Marmbrandt vilken fin förmåga och form hon har tränat sig tillbaka till när hon vann längdtävlingen på 6.21! I Skara hoppade även Viktor Rahm bra när han blev 2a i stavhoppet med 5.03.

Detta är endast några få av alla fina prestationer under inledningen av juni, håll utkik på vår klubbsida på friidrottstatistik för alla VFK-resultat.


Malin en av många som gjort fina resultat i juni. Foto: Deca text & bild
Malin en av många som gjort fina resultat i juni. Foto: Deca text & bild