Starka lagprestationer på Öland

23.05.2023

Den 18/5 på Kristi Himmelsfärd gick Lag SM-kvalet av stapeln och föreningen åkte ned till Öland med två starka lag, ett herr och ett dam. Båda lagen hade starka uppställningar med inte allt för många återbud och skador. Efter en underbar vårmorgon på ett mysigt vandrarhem drog tävlingen igång. Under dagen fick vi se många starka insatser där alla gjorde det de kunde för laget!

På herrsidan hade vi efter några starka inledande grenar ledningen för att under de sista timmarna bli omspurtade av MAI som tillslut tog hem segern. Men herrarna placerade sig alltså 2:a bakom en storklubb som MAI, endast 8,5 poäng efter. Bakom oss hade vi andra stora klubbar som IFK Växjö och IF Göta Karlstad. På herrsidan fick vi två grensegrare, Leo Bystedt i slägga och Mattias Waernulf på 400m. Vi har ett ungt herrlag där många fortfarande är i en utvecklingsfas så nästa år finns definitivt möjligheten att ta steget och klättra upp till finalen!

På damsidan hade vi en lite tuffare inledning och hade en tight fight med Högby IF och Linköpings GIF. Efter starka avslutande timmar för klubben så lyckades kvinnorna vinna den fighten och placerade sig 4:a i totalen, vilket säkrar platsen i kvalgruppen. På damsidan hade vi en grensegrare, rutinerade Malin Otterling Marmbrandt som plockade hem längdhoppet. Värt att nämna om damlaget är att laget trots sin fina prestation till stor del bestod av yngre förmågor födda 2004-2009. Framtiden ser ljus ut!

Resultat män:

1. Malmö AI, 82.5 poäng

2. Västerås FK, 74 poäng

3. IFK Växjö, 61 poäng

4. IF Göta Karlstad, 61 poäng

5. Sävedalens AIK, 53 poäng

6. Högby IF, 45.5 poäng

Resultat kvinnor:

1. Örgryte IS, 80 poäng

2. Mölndals AIK, 76 poäng

3. IFK Växjö, 76 poäng

4. Västerås FK, 54 poäng

5. Högby IF,  49 poäng

6. Linköpings GIF, 42 poäng

För kompletta resultat med grenresultat osv se här.