SM i Karlstad

02.09.2019

Foto: Deca Text&Bild och Maja Gustavsson 

Karlstad bjöd på tre fantastiskt fina tävlingsdagar under helgen! Trots att de inte hade vädrets makter på sin sida, så bjöds det ändå på världsresultat genom Daniel Ståhl, Kim Amb och Angelica Bengtsson.

Klubben hade förhoppningar på en medalj och en handfull topp-8 placeringar. Utfallet blev ungefär så bra.
Tyvärr så blev vi utan medalj. Malin Otterling-Marmbrandt, vårt största medaljhopp, tävlade med en ömmande vadmuskel, och smärtan gjorde att det inte gick att göra sig själv rättvis. I en av de jämnaste längdfinalerna någonsin så slutade hon femma på 6,03. Vann gjorde Kajsa Karlén på 6,26, ett resultat som Malin garanterat hade presterat om hon varit smärtfri.

Som plåster på såren så fick Malin en plats i "Stora Grabbar och tjejer", som den 564:e medlemmen. En exklusiv klubb för idrottare som under flera år samlat ihop SM-medaljer och landskamper för Sverige!

Efrem Brhane blev den som överraskande sprang ihop två fina placeringar alldeles utanför prispallen. Han blev fyra på 3000m hinder på 8:58,37, efter att ha sprungit förbi en tröttnande Napoleon Solomon på upploppet.
Dagen efter gjorde han ett finfint 5000m, där han plockade placeringar i rygg på Turebergs Daniel Lundgren och till slut tackade för skjutsen och sprang in som 5:a på 14:22,63. Pers med 15 sekunder!

På 1500m för kvinnor så ställdes Elsa Wallenius mot ett gäng riktigt starka tjejer. Ett riktigt långsamt fösta varv på drygt 80 sekunder gjorde att fältet var samlat länge. När sedan Yolanda Ngarambe och Hanna Hermansson drog iväg, så kom resten av fältet att spridas ut betydligt. Elsa förbättrade sin position de sista 400m, och krigade med Annika Faager om sjätteplatsen ända in i mål. Den striden vann Annika, men Elsa slutade fin 7:a i det 11 kvinnor starka fältet!

I herrarnas längdhopp, som blev en stor avskedsföreställning för Michel Tornéus, så fick Rikard Willman till ett riktigt fint förstahopp som han landade på 7,43m (+2.1). Tyvärr fick han ont i ländryggen, och fick gå iväg och få behandling mitt under tävlingen. Rikard hoppade sedan sista, som landades på fina 7,18m.
7,43 kom att räcka till en fin 5:e plats precis bakom Michel i en av de bästa längdhoppsfinalerna någonsin på ett SM.
Klubben hade även med Patric Hjort i längdfinalen. Tyvärr gjorde hans tävlingsovana denna sommar att han inte fick ansatsen att stämma, och det blev bara en 14.e plats till slut på 6,71.

Albin Janderberg tävlade i Para-SM på söndagen. Han vann 100m i sin klass R3 på fina 16,80, bara tiondelar från perset!

I slägga var Jennifer Andersson nära att få göra de sista 3 kasten, men slutade till slut 9:a på 55,77.
Johannes Nilsson hade ett lovande förstakast, som tyvärr hamnade i kastburens utkant. Följande kast var inte lika bra, och det slutade med en 11:e plats på 50,66m.
Inte heller Maja Gustavsson fick kastningen att stämma helt, och även hon fick bara 3 kast. Det blev 41,01 som bäst i det tredje försöket.

Tyra Landin sprang riktigt bra fram till den 8:e häcken på 400m häck. Där blev det ett nästan totalt stopp när hon kom alldeles för nära häcken, och hon fick sedan kämpa mot mjölksyran de sista 100m. Tiden 64,51.