Sista utomhus. 5 pers!

28.09.2019

"Fredagsstav" kallade vi tävlingen igår fredag.
Efter att ha tränat inomhus nästan hela sommaren, utan möjlighet till träning/tävling utomhus på Arosvallen, så fick vi nu i säsongens elfte timme till en tävling på den nyfixade stavbädden.

Att tävla sent på säsongen kan vara en stor fördel när det gäller ungdomar. Alla har vuxit till sig någon centimeter under sommaren, och kan hoppa med lite tuffare stavar än tidigare. Detta utnyttjade de fyra tappra som bestämde sig för att göra en sista tävling, trots det lite kyliga septembervädret.

Lilly Brusling-06 var enda tjejen i tävlingen. Efter att ha klarat 2m-gränsen på Svealands så putsade hon nu perset till 2.03.
Jack Forsberg-06, hade oturen att vara sjuk under Svealands. Nu fick han en chans till tävling, och han putsade sitt pers till 2.13m.
Ludvig Jaasund-04 har inte tävlat i stav sedan i början av juni,och trots bara några få träningspass, så gick han över till en styvare stav under slutet på tävlingen. Det visade sig vara klokt, och han svävade över både 3.33m och 3.43m. Dubbla pers!
Högst hoppade Viktor Rahm-05, som efter flera tävlingar mellan 3.50 och 3.54 så fick han äntligen till det på 3.63m. I sista försöket flög han tryggt över och avslutade med att attackera 3.73m med en ny och något styvare stav. Nu gick det inte denna gång, men härligt att få avsluta säsongen med ett nytt klubbrekord i P14.