Sex medaljer på IVSM

05.03.2024

Helgen som gick avgjordes IVSM i Varberg i den nybyggda arenan Tresteget. Mästerskapet som är friidrottens deltagarmässigt största inomhus samlade drygt 500 deltagare varav åtta kom från VFK.

Bäst gick det för våra veteraner i 45-årsklasserna som bärgade hela sex medaljer fördelade på tre guld, ett silver och två brons. Dubbla segrar blev det i kula genom Primrose Ulegård (K45) och Fredrik Boson (M45). Båda vann i övertygande stil där båda hade dryga metern tillgodo på närmaste medtävlande. Primroses resultat 10,43 innebar även nytt klubbrekord i K45. Primrose blev även sjua i längdhoppet.

Daniel Berr deltog i längdhopp och höjdhopp i M45 och tog medalj i båda grenarna. Andraplatsen i längdhoppet följdes av ett guld i höjdhoppet. Segern var Daniels femte raka i grenen (inomhus) vilket innebar en grand slam i M45-klassen vilken han nu lämnar obesegrad. En annan hoppare som gladde var Samantha Lindström som bärgade två bronsmedaljer i favoritgrenarna höjdhopp och tresteg. Samantha blev också femma i längdhoppet och åtta på 200m.

Snubblande nära prispallen var Peter Aronsson som med sina 1,44m slutade fyra i höjdhoppet M55, endast två cm från bronset. Resultatet innebar ett nytt klubbrekord i klassen. Även Göte Gustafsson var ytterst nära medalj på 60m i M75 med blev omsprungen strax före mållinjen. Tiden 10,70 innebar likväl ett nytt klubbrekord med nära sekunden.

Kent Andersson och Thomas Lundqvist blev båda utslagna i försöken på 60m i M55. Kent hade här tionde försökstid och Thomas 19:e. Peter Aronsson slutade på en 11:e plats i grenen.  

Fredrik Boson, Daniel Berr, Samantha Lindström och Primrose Ulegård fick alla kliva upp på pallen i Varberg. Bild: Privat