Serieseger och upp en division!

09.09.2019

Herrlaget gjorde precis det vi hoppats på under söndagen. Vi vann div1-matchen i konkurrens med Tureberg, Gävle och Täby. Därmed tävlar vi nästa sommar i samma division som damlaget.

Imponerande insatser av flera i laget, som alla bidrog till fler poäng än vi hoppats på. Björn Johansson-88 hoppade stav och efter en trevande inledning så flög han högt över 4.40m till slut, och fick tvinga sig själv att inte hoppa vidare när grensegern var klar.
Björn kastade också diskus och landade flera kast långt bakom 40m-stecket. Det längsta landade på 44.79m!

Rickard Willman-94 fick ansvara för tresteg och 110mh. Pers i tresteg med 13,94m (+0,3) efter att ha gett bort 40cm vid plankan. Han kompletterade den fina hoppningen med perset 14,85s (+0,3) på korta häcken.

Lukas Nordén var tillbaka på tävlingsbanan efter ett flera år långt skadeuppehåll. Han fick i uppgift att springa ett kontrollerat 200m, och det gjorde han. 23,50 stannade klockan på, och han visade sedan med en riktigt fin förstasträcka i stafetten att han har minst en växel till att lägga in redan nu.

Efrem Brhane-94 gjorde det han skulle, dvs tog en enkel vinst på 800m, och en andraplats på 1500m, efter att ha fått känning i ett baklår när han skulle spurta om ledaren i loppet. Även Hassan Abdiqadir tog en enkel vinst på 2000mh, och kompletterade med en andraplats på 3000m.

En riktigt strong insats gjorde Fredrik Boson, som trots hårt tejpade knän fick till årets näst bästa tävling, då han stötte 13.78m i kula.

August Kallin gjorde ett riktigt bra 400m-lopp i den tuffa vinden, och var i mål bara 3/10 från sitt personbästa.

Bra insatser också av Patric Hjort i längd, Ludvig Jaasund i höjd, Pontus Gustavsson i spjut, Johannes Nilsson i slägga och Tim Singmandeewised så här i säsongens elfte timme. Nu blir det en Castorama för de flesta och sedan et par veckors vila innan grundträningen kommer igång!

Resultat Svealandscupen div 1