Seger för Västmanland vid Svealandsmästerskapen

15.09.2020

I helgen avgjorde Svealandsmästerskapen i Kristinehamn för länets 13- och 14-åringar, under rådande omständigheter var årets tävling uppdelad på Region Öst och Väst vilket betydde att det var fyra distrikt representerade i Kristinehamn. Västmanland, Närke, Värmland och Dalarna var de som skulle göra upp om segern i Region Väst. 

Helgen bjöd på regn och blåst med en och annan solglimt. Trots att förutsättningarna inte var de bästa kämpade hela laget väl och många fina resultat och nya personliga rekord sattes. Västmanlands lag bestod av ca 20 ungdomar, många från Västerås FK men även några tävlande från IK Westmannia i Köping.

Efter första tävlingsdagen skiljde det bara några poäng mellan Västmanland, Närke och Värmland. Detta gjorde att hela laget tog fram sitt allra bästa inför söndagen. Vi hade flera grensegrar och topplaceringar från våra ungdomar. 

Fina prestationer och vinster i all ära men många i laget ställde verkligen upp och anmälde sig till grenar som man vanligtvis inte tävlar i och där utmaningen blir extra stor att bara komma till start. Allt detta ger dock poäng och när slutresultaten skulle kungöras på söndagseftermiddagen var det ett spänt Västmanlandslag som väntade. Ur högtalarna fick de till slut höra att lagets insats räckte till seger 18 poäng före Närke. Det var mycket glada ungdomar som firade på bussen hem efter att fått slängt sina lagledare i vattengraven.

Tack laget för er insats i helgen och er otroligt positiva attityd och härliga laganda där det viktiga verkligen var att laget skulle prestera. Ni hejade och peppade varandra så det hördes över hela arenan.

/Linda, Lagledare 

Samtliga resultat hittar du här