Så var VFK-galan 2022

16.11.2022

På fredagen den 11 november så gick VFK-galan äntligen av stapel igen efter ett uppehåll på 7 år. Kvällen bjöd på massor av underhållning, prisutdelningar och mingel. Vi hade ett uppskattat publikantal på runt 200 glada personer som alla såg till att energin hölls på topp genom hela kvällen. 

VFK-galans huvudsyfte är att uppmärksamma klubbens alla duktiga aktiva. Detta gjordes genom prisutdelningar i kategorierna årets nykomling, årets genombrott, årets hoppare, årets kastare, årets löpare, årets prestation samt årets lag. Årets tränare tilldelades till Glenn Lindqvist som gett stavhoppsgruppen ett ordentligt lyft. Han fick motta en check från Roger Normans Minnesfond. Tävlingsåret 2022 har bjudit på fantastiska prestationer av våra aktiva som tydligt visades genom den stenhårda konkurrensen i de olika kategorierna.

På sidan av de ordinarie prisutdelningarna så passade vår kanslichef Henrik Astfors på att gratulera Emilia Brangefält lite extra för sitt otroliga VM-brons i trail som hon knep några dagar innan galan. Henrik passade även på att tacka av vår nu före detta aktiv Tyra Landin som framöver kommer att tävla i Upsala IFs kläder. Tack för dina år hos oss och vi önskar dig all lycka till i framtiden!

Utöver underhållning så som film, dans- och sångnummer så avslutades kvällen med en låtrelease. Klubbens styrelse tillsammans med Streamline Studio och kören från 06/07 gruppen presenterade premiären för Västerås Friidrottsklubbs alldeles egna låt "Vi gör det tillsammans". Den finns nu att streama på Spotify. 

Tack till alla er som deltog under kvällen och återigen grattis till alla pristagare. Det är vi som tillsammans går Västerås Friidrott till den fina klubb vi är. 

På återseende!