Rapport från Regionsmästerskapen inomhus 2024

19.03.2024

Den gångna helgen genomfördes Regionsmästerskapen inomhus 2024 i Södertälje. Mästerskapen är den högsta mästerskapsnivån i Sverige för ungdomar 13-14 år och är en given höjdpunkt för alla aktiva.

Södra Svealand där Västerås ingår gick en hård kamp mot i första hand de båda lagen från Stockholm/Gotland, men när allt var färdigräknat landade vi även denna gång på en tredjeplats.

Glädjande är ändå att vi är starka på flicksidan i distriktet, vi vann F14 och kom 2:a i F13 endast 24 poäng efter segrarna. Däremot har vi ett jobb att göra för att locka med fler pojkar till mästerskapen, de som var med kämpade tappert men var helt enkelt för få för att ge Stockholm/Gotland en match.

För Västerås FK:s räkning finns det massvis med glädjeämnen att plocka fram.

Vi åkte med en trupp på 20 aktiva (4:e största klubb) som tillsammans stod för 54 grenstarter plus deltagande i stafetter.

Vad sägs om följande utfall på de starterna:

 • 7 pallplatser (2 guld, 2 silver och 3 brons)
 • 9 finalplatser
 • 2 klubbrekord
 • 22 personbästan

Det som är mest minnesvärt från helgen är:

 • Emil Kallur Forslin, som efter bara några enstaka träningar i viktkastning skrällde rejält när han tog hem bronset i P13 på 9.26.
 • Henry Aronsson, som satte nytt PB på 27.32 när han tog silver i P13 200m.
  Henry kom även fyra på både 60m (PB i försöken) och 60m häck (PB i finalen, första gången under 10 sekunder).
 • Loe Asph Hennerdal, som efter att ha brutit handleden för några veckor sedan varit tvungen att lämna återbud till tävlingarna ändå följde med laget som extra resurs och glädjespridare.
  Loe fick på söndagen visa vilken lagspelare han är när han trots skadan efter en sen efteranmälan klev in i kulringen, stötte 8.35 med fel hand(!) och knep ett par poäng till P14-laget.
 • Vilma Harry, som tack vare ett rejält PB, 10.82, knep bronset i viktkastning F13 på samma resultat som silvermedaljören.
 • Minya Öryd, som stod för helgens båda guld och klubbrekord.
  Under lördagen putsade hon sitt eget klubbrekord på 60m häck i F13 till 9.41 vilket gav en silvermedalj.
  Söndagen inledde hon på förmiddagen med att ta hem guldet i viktkastning med stor marginal när hon kastade 13.06. Därifrån var det raka vägen till stavhoppet där inhoppningen redan dragit igång.
  Efter en stentuff kamp mot Spårvägens Emi Rees där båda tjejerna höjt sina personliga rekord rejält gick segern till Minya på nya klubbrekordet 2.68, något som kunde blivit ännu högre om inte stafetterna börjat och Minya bestämde sig för att avsluta hoppningen för att inte svika de andra tjejerna i stafettlaget. Hon sprang där sista sträckan i ett lag som slutade på 6:e plats, innan det efter runt 5 timmars nästan oavbrutet tävlande äntligen var dags för vila!
 • Olivia Richter, som starkt bidrog till segern i F14-klassen genom att ta brons på 200m, vinna B-finalen på 60m samt komma 5:a på 1000m.
  Olivia var tillsammans med Andjela Kjellberg också med i stafettlaget över 4x200m som kom på 3:e plats.
 • Laura Karlsson, som för första gången hoppade över 10 meter i tresteg och över 2 meter i stav när hon i F14 kom 7:a i tresteg på 10.11 samt 8:a i stav på 2.12.
 • Agnes Anderbro och Kerstin Hermansson, som genom nya PB:n på 2.32 respektive 2.12 slutade 6:a och 9:a och visar att vi har ett starkt stavgäng på gång!
 • Alla tjejer som fick vara med och ta hem segern i F14-klassen: Agnes Anderbro, Andjela Kjellberg, Annie Wallin, Kerstin Hermansson, Laura Karlsson och Olivia Richter
 • Alla ni övriga som varit med och tävlat – även om ni kanske inte hamnade i toppen av resultatlistorna den här gången så ger varje start minst en poäng till laget. Utan er skulle vi inte vara så starka som vi är!

Slutligen vill vi som var med som ledare tacka alla ungdomar som representerar klubben på bästa sätt genom ert hejande, stöttande, uppmuntrande och inkluderande av såväl varandra som övriga tävlande. Ni är fantastiska!