Rapport från helgens tävlande

20.06.2022

Världsungdomsspelen

Vi hade en hel del aktiva som tävlade den gångna helgen. De absolut flesta hade tagit sig till Göteborg och Världsungdomsspelen. Här blev det många fina resultat och pallplatser.

På fredagen hade vi 22 aktiva som var igång och två pallplatser blev det. David Wallén sprang in på en 3:e plats i P15 1500m hinder på tiden blev 4:40.39. Samma placering blev det för Astrid Wallenius i F14 800m. Klockan stannade på 2:22.20 för Astrid.

Under lördagen hade vi 32 deltagare från klubben. Dagen slutade med fyra pallplatser. Isabella Wiklund fick ställa sig högst upp på pallen då hon tog hem seger i F19 slägga. Hon vann tävlingen med nästan 2,5 m på 54.78. Två silvermedaljer blev det också genom Viktor Rahm i P17 stav och Molly Åkerblom i F15 slägga där hon slog nytt PB med 46.43. Bakom Molly knep Midea Allard bronset på 45.69.

Sista dagen blev det en medalj genom Samuel Wiklund. Han tog hem bronset i P15 stav på 3.66.

Här kan du gotta dig i resultaten från klubbens totalt 100 starter från VU-spelen

Släggtrion Molly Åkerblom, Isabella Wiklund och Midea Allard
Samuel Wiklund efter bronset i P15 stav

Huddingespelen

En sprintertrio hade begett sig till Huddinge och Huddingespelen. Mattias Waernulf som har haft en fin säsongsinledning visade att formen håller i sig då han krossade sitt tidigare PB på 400m. Mattias vann loppet på 48.23 vilket är första gången han springer under 49 sekunder.

Virva Rylander, som precis avslutat sin fina bandykarriär för att satsa helhjärtat på friidrotten sprang in på en tredje plats i K 100m på 12.73 och en andra plats i K 200 med tiden 26.31.

Vår tredje deltagare Wilma Söderlund sprang på 12.98 i F17 100m och slutade 4:a.