Nyårskastet 2019

01.01.2019

Som vanligt så är Nyårskastet en mycket uppskattad släggtävling. I år hade vi tävlande ifrån Uppsala, Stockholm, Eskilstuna och Bålsta. Från klubben ställde Leo Bystedt, Alfons Haals och Johannes Nilsson upp.

Av VFK´s aktiva så var det nog Alfons som lyckades bäst, då han slog till med nytt personbästa på hela 62,62 meter på årets sista tävling. Ett resultat som rankar honom till nr 2 i Sverige. Alfons som tävlade i P16 har ett år till med 5kg släggan så det ska bli mycket intressant att få följa honom kommande säsong.

Leo som gjorde sin sista säsong med 4kg släggan kastade hela 66.80m som är ett mycket bra resultat. Leo är den ende i P15 i Sverige som har kastat över 60m under 2018.

Johannes som kastar första året med herrsläggan fick iväg den 47,03 meter.

Men åter igen så bjöd tävlingen inte på bara fina resultat utan också på mycket skratt och trevlig samvaro med alla som var där och kastade ut 2018! Dessutom fick dom inviga den nya grillen som klubben har köpt in och som var mycket uppskattad av dom tävlande och inte minst åskådare och föräldrar. Även den nya omklädnings- och fikaboden var mycket uppskattad då det var kallt och bistert ute!

/ Kastsektionen