Nya ansikten i blågult

10.01.2023

Nu är snart inomhussäsongen 2023 i full gång och denna säsong har vi äran att presentera hela 5 stycken nyförvärvade klubbmedlemmar som kommer att tävla i den blågula dressen framöver. Vi är så glada att ha er här och vi hoppas att ni ska trivas. Välkomna!


Lär känna våra nya medlemmar lite bättre här nedan!


ISAK STEINER 

TIDIGARE VÄSTERÅS LK

Isak är en glad och snäll kille som spelat fotboll i många år. Han har och tränar fortfarande Brasiliansk jiu-jiutsu. Han började springa i Västerås Löparklubb. Där han mestadels sprang motionslopp för att det var roligt. Isak tycker att det finns många bra saker med Västerås friidrott, bland annat resorna tillsammans till tävling. Han tycker också att det är toppen att man har så bra tillgång till träning genom att man har tillgång till att träna i Westinghouse i stort sett när man vill.

Under 2022 började han träna mer och även tävla på bana. Han har tränat med Löpargruppen i Västerås friidrott i snart ett år och har fått många bra kompisar. Just vänskapen i gruppen tycker Isak är det bästa med att vara med i Västerås friidrott.

Isaks favorit distanser är hinderlöpning, lite längre distanser från 2000m till 10km. Även terränglöpning är en favoritgren.

Isaks mål med 2023 är att prestera bra på 1500m hinder, 2000m samt slå PB på 5 och 10km landsvägslöpning. 


JOHANNA FERNBERG, EMMA ERIKSSON OCH ISOLDE VÄINÖLÄ

TIDIGARE IK WESTMANNIA


JOHANNA

Johanna började i friidrott när hon var 6 år och som liten älskade hon att springa. Från början körde Johanna alla grenar men har nu inriktat sig på längdhopp och tresteg men hon springer gärna när tillfälle ges.

Johanna valde att byta från IK Westmannia till en större klubb för att kunna utvecklas. Så förhoppningen för henne är att kunna utvecklas i VFK.

Det bästa med VFK enligt Johanna är de stora träningsgrupperna, sammanhållningen och det seriösa engagemanget som läggs ner på de aktiva, exempelvis tränings och tävlingsplanerna. 

EMMA

Emma föredrar just nu löpning men det kan variera. Anledningen till varför hon bytte till VFK var för att hennes vänner bytte och att hon hört att det är en bra klubb.

Emma tycker att VFK uppfyller hennes krav på hur en bra klubb ska vara såsom tränare, gemensamhet och upplägget för träningspassen. 

ISOLDE

Isolde började friidrott när hon var 6 år för att hon visade mycket intresse för löpning. Hon både tränade och tävlade i det flesta grenar när hon var mindre. Med åren har det övergått mer till höjdhopp.

Hösten 2022 gick Isolde över till VFK för chans till bättre utveckling.

Enligt Isolde så är det bästa med VFK alla trevliga människor och sammanhållningen i föreningen.

Hennes mål för den här säsongen är att utvecklas och att höja sitt PB i höjdhopp och hon finner motivation till träning för att hon har starkt intresse för sporten. Isolde tycker även att om man ska bli riktigt bra på någonting så måste man ha en stark vilja och man måste våga utmana sig själv. 


Julia Forslin

Tidigare Västerås LK

Julia har varit medlem i klubben under många år men har i år tagit steget över helt och hållet och även börjat tävlat i blått och gult.

Julia är en etablerad löpare över medel- och långdistans. Bland meriterna finns bl.a. Ett SM-guld på 3000 m för K35 2021 och ett brons i K40 2022. Det blev även ett silver i Terräng-SM i K40 i fiol. 

Julia behärskar även landsvägslopp då hon har en rad framskjutna placeringar på Vårruset, Blodomloppet och Mälarenergi Stadslopp. I det sistnämnda tog hon en meriterande 2:a plats i K 10 km under 2022 och samma år ställde hon sig överst på pallen på 10 km i Blodomloppet.

Välkommen Julia!