Tandläkare.se sponsrar klubben!

03.02.2021

Tandläkare.se, stolt sponsor av Västerås Friidrottsklubb!

Vad det länge sedan du var till tandläkaren? Västerås friidrottsklubb har inlett ett samarbete med tandläkare.se. För er medlemmar innebär det att ni nu smidigt och enkelt kan hitta, jämföra och boka ert årliga tandläkarbesök här.

Vi är väldigt glada att både vuxna, barn och ungdomar i Västerås nu kan återgå till idrottsträningen. Medlemmar och engagemang i föreningar i Sverige har minskat, inte minst på grund av pandemin, vilket leder till att fler barn och ungdomar blir stillasittande. Vi vill självklart vara med och bidra till en bättre allmänhälsa hos barn och ungdomar men även självklart vuxna.

Friidrott kan orsaka skador

Efter det minst sagt tuffa 2020 kan idrottsträningen återgå för vissa åldrar. Det öppnar upp för mera träningar och tävlingar. Det gör också att vissa drabbas av idrottsskador, däribland tandskador. Det kan hända vid exempelvis kollision med en idrottare, fall, sparkar. Med rätt skyddsutrustning och kunskap kan tandskador förebyggas men även behandlas snabbt. Det sätter stort ansvar på ledare och föräldrar att förebygga dessa skador.

Gå regelbundet till tandläkaren

Regelbundna besök hos tandläkaren är viktigt för att upprätthålla en friska tänder och det är bra att alltid ha tillgång till akut tandvård när plötsliga tandskador uppkommer. Socialstyrelsen menar att besök som inte genomförts regelbundet med anledning av pandemin (Covid-19) kan öka risken för en försämrad munhälsa med tandinfektioner.

En god munhälsa är lika viktig som kost och motion är för din kropp. Med en god munhälsa förebygger vi också tandskador. Att tidigt börja sätta rutiner för tandborstning samt regelbundna besök hos tandläkare är a och o för att sätta grunden till god munhälsa.

Vi på tandläkare.se vill vara med och bidra till idrott och hälsa och en del i detta även munhälsa..

God tandvård börjar i ung ålder men det är aldrig för sent att göra en förändring till det bättre, oavsett ålder.

Välkommen att boka din nästa tid hos en tandläkare i Västerås här