Medaljregn på Veteran-SM

19.08.2019

Veteran-SM i Huddinge avgjordes i helgen som gick och bjöd på fina framgångar för klubbens lite äldre atleter. Åtta starter resulterade i hela sju medaljer - fem guld, ett silver och ett brons!

Först ut på fredagen var Sven Nilsson i M70 som i en rafflande längdhoppstävling lyckades bärga en bronspeng. Under tävlingens gång bytte medaljen innehavare flera gånger innan Sven avgjorde kampen med ett mäktigt hopp i den femte omgången (se bild). På lördagen blev det ett kliv uppåt på prispallen med ett spänstigt tresteg på 7.87m.

Under lördagen bärgade även Fred Shumacher ett imponerande SM-guld i slägga i M55. Fred avgjorde tävlingen redan med sitt första kast och vann med en förkrossande marginal av nästan 11,5 meter. Segerkastet mättes till 50,56m vilket placerar Fred på en tredjeplats i Sverige genom tiderna i slägga i M55.

En annan imponerande insats svarade Fredrik Boson för i kula i M40. Fredrik som dras med svåra knäbekymmer kom till tävlingen mycket hårt tejpad. Men väl där visade han sin fenomenala klass. Fredrik gjorde som Fred och avgjorde tävlingen redan i den första omgången. Segerresultatet skrevs till fina 13.02m, ett resultat som Fredrik under omständigheterna var ganska nöjd med.

Flest starter i helgen gjorde Daniel Berr i M40. Ett hopp på 1.77m innebar Daniels första SM-guld i höjdhopp. Daniel lyckades därefter försvara båda sina SM-guld i längdhopp och tresteg. Mest nöjd var Daniel med längdhoppet och sitt första sexmetershopp på 24 år (6.14m). Söndagens tresteg bjöd på många slitna ben och trots flera goda försök var det ingen rådde på Daniel första hopp som mätte 12.01m. För Daniel väntar nu mångkamps-SM i Köping kommande helg.