Kraftmätningen kval 2019

07.06.2019

På självaste nationaldagen så begav sig våra 04-05:or till Bålsta för att delta i en av kvaltävlingarna till Kraftmätningen 2019. Kraftmätningen är en nationell klubblagstävling för landets alla 14-15 åringar, ibland kallad "inofficiella" Lag-SM för ungdomar. Huvudklassen är en mix-lags tävling med både flickor och pojkar, men man kan också tävla med renodlade flick- resp. pojklag. Under våren så genomförs 8 kvaltävlingar runt om i Sverige och de bästa lagen går sedan vidare till en stor Sverige-final i augusti.

Deltävlingen i Bålsta visade sig vara den absolut tuffaste av alla kvaltävlingarna i Sverige, då nästan alla Stockholmsföreningar valt denna tävling, plus Uppsala, Örebro, Göta (Karlstad) och så Västerås... Men vi har en både bred och stark 04-05-årskull. Det visade sig också genom att vi trots två väldigt sena (och tunga) bortfall, snabbt hittade villiga ersättare.

Alla aktiva gjorde fantastiskt bra ifrån sig och trots värmen (det var närmast ohälsosamt varmt...) så persade alla i minst någon gren. Efter en hel dags kämpande så hamnade vi på en slutlig 8:e plats. Tjejerna blev 7:a och killarna blev 4:a.

Vi hade siktat lite högre..., men tyvärr växlade vi över i stafetten (6x200m) och blev därmed diskade. Stafetten ger VÄLDIGT många poäng, vilket gjorde att vi därmed inte hade en chans i den totala slutpoängen för mix-lagen. Ser man till att vi hade 2 tunga bortfall och blev diskade i stafetten, så låg vi annars i paritet med de allra bästa lagen i Sverige...

Men pojkarna har skaffat sig ett bra läge för att kvala in till den stora Sverige-finalen i Stockholm i augusti som renodlat pojklag. (Det är 1 kvaltävling kvar av 8)

Bra kämpat alla! Det kändes helt rätt att tävla i den svenska flaggans färger dagen till ära!' :-)

Signerat,
Skoog