Nyinvalda hedersmedlemmar

06.05.2021

I och med hopslagningen av VIK och IFK 1989 då Västerås Friidrottsklubb bildades valdes också ett antal hedersmedlemmar in. Styrelsen har nu beslutat att det till årsmötet varje år ska lämnas förslag på nya hedersmedlemmar. Förslagen kommer från styrelsen och väljs in av årsmötet. 

På föreningens årsmöte i år valdes Per Tunander, Bernt-Ove Pettersson och Lars Eriksson in som hedersmedlemmar. Läs styrelsens motivering nedan.

Per Tunander som tävlingsledare för JSM på Arosvallen 2000 Foto: DECA Text & Bild
Per Tunander som tävlingsledare för JSM på Arosvallen 2000 Foto: DECA Text & Bild

Per Tunander

Per Tunander är Västerås friidrott personifierad sedan den dagen han satte sin fot på kansliet 1997. Det finns ingen funktion Per inte har haft i föreningen. Han har varit föreningens klubbchef, tränare, funktionär, arrangemangsansvarig och SM general. Våren 2019 lämnade han över stafettpinnen till föreningens nuvarande kanslichef. Han är verkligen en förebild för hur en föreningsmänniska ska vara. 


Bernt-Ove Pettersson

Bernt-Ove har under hela den tid som föreningen funnits varit en engagerad tränare inom kula och diskus. Han var också en förebild för hur man agerar i sin roll som ledare. Styrelsen föreslår nu att postumt göra honom till hedersmedlem. Även efter sin bortgång stöder han friidrotten via sin BOP-stiftelse som årligen ger ut stipendier till unga personer med inriktning mot kastgrenar.


Lars Eriksson

Lasse började som ledare tidigt 90-tal. Alla tre döttrar höll länge på med friidrott och hela familjen var alltid involverade och hjälpte alltid till vid klubbens arrangemang. När döttrarna slutade fortsatte Lasse att under många, många år träna ungdomar i framför allt längdhopp och man kunde se honom i friidrottshallen mer eller mindre varje kväll. Som utbildad domare var han också ett bekant ansikte som ansvarig för hoppgrenarna vid klubbens arrangemang. Lasse trappade ner för ett par år sedan men kommer alltid ha en plats i föreningen. Som tack för alla de ideella timmar han lagt ner föreslår styrelsen att han blir hedersmedlem.

En lista över samtliga hedersmedlemmar hittar du under fliken "Medlemmar"