Heroiska insatser när skador och återbud trillade in

22.05.2022

Lördagens kval till lag-SM började med ett gäng återbud i ordinarie laguppställning. Något som gjorde att det blev en hel del omkastningar i båda lagen och flera som ställde upp i grenar de inte är vana vid. Det är också sådana insatser som kan vara avgörande i dessa lagtävlingar. Till exempel veteranen Primrose Ulegård som gav järnet i 100 m häck och lyckades hålla en konkurrent bakom sig vilket gav 2 poäng och 13-åringa Thea Englund som gick in och slog PB i höjd vilket gav 2 poäng även det. Sprintern Tim Singmandeewised gick in och tog tresteget med en förväntad 1-poängare men då Tjalve inte hade någon deltagare blev det istället viktiga 2 poäng. Ett annat exempel på insatser för laget är August Kallin som tack vare sitt lopp i 110m häck gav hela 4 poäng till laget då två lag stod utan deltagare och en fick se sig slagen av August.

Två grensegrar blev det också genom Patric Hjort i längdhoppet på fina 7.14 och i stavhoppet där Viktor Rahm hoppade riktigt fint och vann på nytt PB 4.76. Ett klubbrekord blev det också, eller egentligen två då Linnéa Lindqvist hoppade 3.28 vilket är klubbrekord för både F16 och seniorer.

Det blandades stabila insatser med insatser över förväntan och tills slut blev det dubbla fjärdeplatser för lagen vilket är lite bättre än förväntat och som gör att det blir lag-SM kval även nästa år.

Bra jobbat alla blå-gula!


Foto: Håkan Setthammar