Fem västeråsare i Folksam GP ikväll

12.02.2020

Full fart i Sätrahallen under Folksam-GP igår. Fina insatser av våra fem västeråsare på plats.

Först ut var Efrem Brhane på 800 m. Efrem har inlett säsongen utmärkt och slagit personliga rekord på löpande band och så blev det även denna gång då han korsade mållinjen på 1.51.53.

Elsa Wallenius som sprang ett tufft lopp över 3000 m så sent som i söndags sprang denna gång halva distansen. Sluttiden 4.36.85 är bara en knapp sekund över hennes personbästa.

Rickard Willman som hunnit med en hel del tävlingar slutade på 6.94 som innebar en andraplats i tävlingen. En bit saknades till årsbästat 7.11.

Hassan Abdiqadir sprang 3000 m i ett stort startfält med hela 14 löpare. Sluttiden för Hassan blev 8.50.65 och är åtta sekunder från årsbästat han satte under Inlagda Gurkspelen.

Malin Marmbrandt-Otterling slutade femma i längdtävlingen och putsade sitt årsbästa med fem cm till 6.14.