Fyra SM-guld för Daniel

03.03.2020

I helgen som gick avgjordes det svenska mästerskapet för veteraner (IVSM) i Atleticum, Malmö. Tävlingen är öppen från 35 år och uppåt och avgörs i klasser om femårsintervall. IVSM slog i år nytt deltagarrekord med drygt 530 deltagare och 1 200 starter. Västerås FK skickade dock en minimal trupp detta år endast bestående av mångkamparen Daniel Berr i M45-klassen. Daniel visade dock att ensam ibland kan vara stark. Fem starter resulterade nämligen i lika många medaljer varav fyra guld!

Daniel inledde fredagskvällen med en fin träff och ett första IVSM-guld i längdhopp (5,98). Resultatet var Daniels bästa inomhus sedan comebacken för två år sedan. Under lördagen följde han upp med ett guld även i höjdhoppet (1,76). Här efter en rafflande duell med Henrik Marcusson från Uppsala IF. Daniels fantastiska mästerskap avslutades sedan med en otrolig söndag: Guld i tresteg (12,07) och en otippad bronsmedalj på 200m (25,47). Här fick Daniel springa direkt från tresteget till starten på 200m. En gynnsam banlottning och en diskvalificering gjorde dock att Daniel kunde knipa sin första SM-medalj i sprint. Den stora knallen kom dock i elfte timmen när Daniel även blev svensk mästare i kula med en stöt på 10,71.

Nästa mål för Daniel är mångkamps-SM utomhus som avgörs på Arosvallen den 27 juni. Då som en del i en förhoppningsvis bredare VFK-trupp.