Funktionärslista Mälarenergi Stadslopp

14.06.2023

Lördagen den 17/6 är dags för Mälarenergi Stadslopp. Stort tack för att du kan hjälpa till som funktionär. Våra arrangemang är viktiga för föreningen och du är viktigt för våra arrangemang!

Nedan hittar du en funktionärslista där det står vad du ska göra och när du ska vara på plats.

OBS! Kolla listan på fredagen då små justeringar kan göras under veckan. 

Tänk på att heja och peppa deltagarna oavsett vart du står. De är tacksamma för allt stöd de kan få för att ta sig igenom loppet. Vem vet, någon kanske är ute på sitt första lopp någonsin.

Skulle du av någon anledning få förhinder under dagen är det jätteviktig att du sms:ar tävlingsledare Henrik Astfors på 070-281 07 57. Ange namn och tilldelad uppgift.

FLAGGVAKT

Det första du gör när du kommer till Vasaparken är att ta dig till funktionärstältet som är beläget enligt kartan längst ner (nr 13). Som flaggvakt blir du avprickad och får en väst och en flagga för att sedan ta dig till din plats. Har du en position där trafik ska stoppas så ser du till att de som springer får fri väg och släpper igenom någon/några bilar i större luckor mellan löpare. Där deltagare är lite långsammare kan man släppa igenom fler.

Framför första deltagare cyklar en funktionär och sista deltagare för respektive lopp efterföljs av funktionär som berättar att din uppgift är färdig. Observera att några av er har en position för både 10 km (start 13.00) och 5 km (start 13.45). Då kommer alltså två efteråkande funktionärer passera innan du är klar. Ta dig tillbaka till Vasaparken och lämna väst och flagga innan du kan bege dig hemåt.

Banorna är uppmärkta med röd-vitrandiga snitslar.

I funktionärslistan ovan ser du vilken plats du ska ha samt info om vart den är och på flaggvaktskartan nedan ser du vart den är på kartan.

VÄTSKESTATION

Ungefär den tiden du har för samling kommer ansvarig för stationerna komma till platsen och lasta av det som behövs och som visar vart ni ska stå. Sista deltagare för kvällen efterföljs av funktionär som berättar att din uppgift är färdig.

Vi har tre vätskestationer. Den första är enbart för 10 km och är belägen i närheten av Vallbybron (se karta). Ska du stå här kan du ta dig direkt till stationen. Allt du behöver inklusive funktionärsväst kommer finnas på plast. OBS! Det finns ingen brandpost att ta vatten från utan dunkar kommer vara fyllda när de levereras.

Den andra stationen är belägen längst ner på Slottsgatan i höjd med Turbinbron bara ett stenkast från Vasaparken. Här finns en brandpost som används för påfyllning. När sista funktionär efter 5km-loppet passerar kan ni städa undan och plocka ihop stationen så hämtas den av ansvarig kort därefter.

Det sista stationen är belägen i Vasaparken direkt efter målgång (se nr 14 på karta nedan). Brandpost till denna finns framför Rådhuset i närheten av toaletterna (nr 18 på nedan karta).

ÖVRIGA UPPGIFTER

Det första du gör när du kommer till Vasaparken är att ta dig till funktionärstältet som är beläget enligt kartan nedan (nr 13). Här hämtar du en funktionärsväst och beger dig till din angivna plats.

MAT

Med en funktionärsväst på bjuder föreningen på en korv eller en hamburgare vid serveringen (nr 4 på ovan karta)

Uppstår några som helst frågetecken är du välkommen att kontakta mig!

Henrik Astfors, henrik@vasterasfriidrott.se; 070-281 07 57