Funktionärslista Vårruset

30.05.2023

På torsdag 1/6 är det äntligen dags för Vårruset i Västerås. Stort tack för att du kan hjälpa till som funktionär. Våra arrangemang är viktiga för föreningen och du är viktigt för våra arrangemang!

Nedan hittar du en funktionärslista där det står vad du ska göra och när du ska vara på plats. Starter sker mellan 19.00-19.25.

Tänk på att heja och peppa deltagarna oavsett vart du står. De är tacksamma för allt stöd de kan få för att ta sig igenom loppet. Vem vet, någon kanske är ute på sin första halvmil någonsin :-)

Skulle du av någon anledning få förhinder under dagen så sms:ar du tävlingsledare Henrik Astfors på 070-281 07 57. Ange namn och tilldelad uppgift.

FLAGGVAKT

Det första du gör när du kommer till Lögastrand är att ta dig till funktionärstältet som är beläget enligt kartan nedan. Som flaggvakt blir du avprickad och får en väst och en flagga för att sedan ta dig till din plats. Har du en position där trafik ska stoppas så ser du till att de som springer får fri väg och släpper igenom någon/några bilar i större luckor mellan löpare. I de sista startleden där de flesta promenerar kan man släppa igenom lite fler bilar.

Sista deltagare för kvällen efterföljs av funktionär som berättar att din uppgift är färdig. Ta dig tillbaka till Lögastrand och lämna väst och flagga innan du kan bege dig hemåt.

I funktionärslistan ovan ser du vilken plats du ska ha samt info om vart den är och på flaggvaktskartan nedan ser du vart den är på kartan.

VÄTSKESTATION

Ska du stå vid en vätskestation kan du ta dig direkt till stationen utan att komma till Lögastrand innan. Allt du behöver inklusive funktionärsväst kommer finnas på plast. Tiden du har för samling kommer ansvarig för stationerna komma till platsen och lasta av det som behövs och visa vart ni ska stå samt vart ni fyller vatten. Sista deltagare för kvällen efterföljs av funktionär som berättar att din uppgift är färdig. Städa undan och plocka ihop stationen så hämtas den av ansvarig kort därefter.

Vätskestation Lögastrand är belägen direkt efter utdelningen vid målgång. Brandpost finns vid båtvarvet på andra sidan vägen från kiosken. Vatten fylls och transporteras i dunk. Flöde från nedre del av stolpen

ÖVRIGA UPPGIFTER

Det första du gör när du kommer till Lögastrand är att ta dig till funktionärstältet som är beläget enligt kartan nedan. Ska du stå vid utdelning vid mål kan du bege dig till målet där detta kommer ske. Utdelning av matkassar görs från det större tältet bakom tävlingsexpeditionen mot toaletterna. Ska du vara med vid starten och avspärrningar kan du invänta ansvariga som kommer och hämtar dig när det drar ihop sig. 

Uppstår några som helst frågetecken är du välkommen att kontakta mig!

Henrik Astfors, henrik@vasterasfriidrott.se; 070-281 07 57