Funktionärslista Blodomloppet 25/8

23.08.2022

På torsdag 25/8 kör vi äntligen Blodomloppet i vanliga kostymen igen :-).

Det kommer att vara mycket bilar på området så rekommendationen är att ta cykeln till Rocklunda IP.

Stort tack för att du kan hjälpa till denna dag. Nedan hittar du en funktionärslista som berättar vad du ska göra och när du ska vara på plats. Arrangemanget äger rum på Rocklunda IP. Du tar dig till ett VFK-tält längs med vägen bort mot ridhuset för att hämta väst och ev annat du behöver som t.ex. en flagga om du är flaggvakt.  Det kommer att vara en ansvarig på respektive station som berättar hur allt kommer gå till. Det kan göras små justeringar närmare den 25:e så kolla en extra gång dagen innan.

Flaggvakter

Som flaggvakt har du fått en specifik plats att stå vid. Du hämtar väst och flagga, ser till att du är avprickad och beger dig till din plats. Har du en bit att ta dig så ser du till att vara i tid alt tar cykeln. Det är viktigt att du syns ordentligt för löparna och tydligt visar med din flagga vart de ska springa. Ska du stoppa trafik så har du rätten på din sida att stoppa trafiken så löparna inte störs. När det uppstår luckor mellan löpare eller när de som går 5km ska förbi kan du släppa igenom bilar. Ev utryckningsfordon ska såklart släppas förbi.

Banorna kommer vara snitslade med röda och vita Blodomloppet-band.

OBS! Med anledning av byggarbete med Faunapassagen vid Falkenbergska Kvarnen har det skett en omdragning av 10km-banan mellan Skerikebron och Djäknebron. Löparna springer tillbaka över Skerikebron till andra sidan Svartån och springer längs ån till Djäknebron. För  flaggvaktsplatserna som påverkas (15-16d) se separat karta nedan.

Hör av er om ni är osäkra på vart er position är.

Får du förhinder MÅSTE detta meddelas tävlingsledare på mail henrik@vasterasfriidrott.se eller på tävlingsdagen på sms till 070-2810757.