Funktionärslista Blodomloppet 24/8

21.08.2023

På torsdag 24/8 kör vi säsongens sista arrangemang i Blodomloppet.

Det kommer att vara mycket bilar på området så rekommendationen är att ta cykeln till Rocklunda IP.

Stort tack för att du kan hjälpa till denna dag. Nedan hittar du en funktionärslista som berättar vad du ska göra och när du ska vara på plats. Arrangemanget äger rum på Rocklunda IP. Du tar dig till ett VFK-tält längs med vägen bort mot ridhuset för att hämta väst och ev annat du behöver som t.ex. en flagga om du är flaggvakt. Det kan göras små justeringar närmare den 25:e så kolla en extra gång dagen innan.

Flaggvakter

Som flaggvakt har du fått en specifik plats att stå vid. Du hämtar väst och flagga, ser till att du är avprickad och beger dig till din plats. Har du en bit att ta dig så ser du till att vara i tid alt tar cykeln. Det är viktigt att du syns ordentligt för löparna och tydligt visar med din flagga vart de ska springa. Ska du stoppa trafik så har du rätten på din sida att stoppa trafiken så löparna inte störs. När det uppstår luckor mellan löpare eller när de som går 5km ska förbi kan du släppa igenom bilar. Ev utryckningsfordon ska såklart släppas förbi. Tänk på att heja och stötta löparna. Det kanske är några som är springer 10 eller 5 km för första gången :-).

Banorna kommer vara snitslade med röda och vita Blodomloppet-band.

OBS! Med anledning av byggarbete med Faunapassagen vid Falkenbergska Kvarnen har det skett en omdragning av 10km-banan mellan Skerikebron och Djäknebron. Löparna springer tillbaka över Skerikebron till andra sidan Svartån och springer längs ån till Djäknebron. För  flaggvaktsplatserna som påverkas (15-16d) se separat karta nedan.

Hör av er om ni är osäkra på vart er position är.

Får du förhinder MÅSTE detta meddelas tävlingsledare på mail henrik@vasterasfriidrott.se eller på tävlingsdagen på sms till 070-2810757.

Vätskestationer

Vätskestationen efter 8 km på 10km-banan ligger på baksidan av ABB Arena Syd som vetter mot E18. Löparna kommer under E18 och svänger höger mot Vasagatan. Strax efter svängen står stationen. Vatten fylls på från slang som är utdragen från ABB Arena Syd. Ni kan med fördel åka direkt till platsen. Ca. 17.00 kommer leverans av bord, muggar, hinkar, västar etc. Sista deltagare följs av en funktionär som berättar att ni är klara. Städa ihop muggar i sopsäckar och ställ ihop alla saker innan ni går så hämtas de inom kort.

Vätskestationen på 5km-banan ligger vid Önsta IP. Löparna kommer från skogen Orientalen och svänger ner under Önstavägen. Vatten fylls från baksidan av Gideonsbergs klubbhus (se bild). Ni kan med fördel åka direkt till platsen. Ca. 17.15 kommer leverans av bord, muggar, hinkar, västar etc. Sista deltagare följs av en funktionär som berättar att ni är klara. Städa ihop muggar i sopsäckar och ställ ihop alla saker innan ni går så hämtas de inom kort.

Matkassar

Alla som anmält ett lag kommer att kunna hämta ut en picknick från 17.00. För att få ut sin picknick måste de ha med sig sitt picknickbevis som är en ruta högst upp till höger på deras nummerlappskuvert. På denna står också antalet picknick de får hämta ut. Antingen har de med sig hela kuvertet eller så har de klippt ut rutan. Ta emot kuvertet/lappen och släng i sopsäck.

Förvaring av väskor

Deltagarna kommer kunna lämna in sina väskor på plats. Detta är en yta vi bemannar. Se till att ni får se deltagarens nummerlapp och skriv numret på en tejpbit och sätt på väskan. Sortera i ordning så att det blir lättare att lämna ut.

Medaljer/vatten/banan vid mål    

Här delas det ut medaljer, vatten och bananer när deltagarna kommer i mål. Det är viktigt att det hela tiden fylls på med vatten så att det finns. Det finns en brandpost mot Rocklundaskogen samt en tappkran på en liten stuga mot Vasagatan. 


Vid frågor hör av dig till henrik@vasterasfriidrott.se eller 070-2810757