Framgångar för våra släggkastare

11.03.2021

Slägga är en av få grenar man kan tävla i, i princip, året om. Det tar våra släggkastare som får tävla vara på. Under februari och början på mars har det arrangerats släggtävlingar i bl.a. Falun och Västerås med fina resultat. 

Den 21 februari fanns Alfons Haals, Leo Bystedt och Jennifer Andersson på plats i Falun och JP Ventilation Snow Throw. I Klassen P19 gjorde Alfons och Leo upp och med 43 cm marginal blev Alfons bäst med 64.93. SB för Alfons och PB på 64.50 för Leo som gör sin första säsong med 6 kg-släggan. Jennifer Andersson inledde sitt 2021 med 52.50 och slutade 2:a i damtävlingen.

Resultaten JP Ventilation Snow Throw

En vecka senare fanns Leo och Alfons (som båda pluggar på friidrottsgymnasiet i Falun) med i ännu en kasttävling i Falun. Denna gång kunde Alfons bättra på sitt SB till 65.64. Leo nådde inte riktigt upp till resultatet veckan innan och slutade på 63.96.

Resultaten från Kasttävling i Falun

Den 5 mars fick vi hem hela gänget till Apalby och en ren släggtävling i vår regi. Och VILKEN tävling det blev! Leo Bystedt drämde till med 66.10 i sitt 4:e kast och vann klassen P19. Alfons fick bara ett godkänt som mätte 61.49 men rapporter säger att ett av Alfons ogiltiga kast var en bit över 69 m (!!!). Jennifer Andersson bättrade på sitt SB med över 3 m till 55.71. I övrigt så kastade sverigeettan Ragnar Carlsson hela 75.24 i seniorklassen.

Resultaten från Släggtävlingen på Apalby

Det kommer bli en spännande släggsommar att se fram emot!

Alfons Haals
Alfons Haals
Jennifer Andersson
Jennifer Andersson
Leo Bystedt
Leo Bystedt

Foto: Deca Text & Bild