Fina resultat tidigt på säsongen för aktiva i alla grengrupper!

10.06.2024

Fina resultat tidigt på säsongen för aktiva i alla grengrupper!

Det är tidigt på säsongen men vi har redan fått se många fina resultat av våra aktiva över flera grengrupper. För att nämna några av många så kommer här några fina resultat i varje grengrupp;

Kastarna

Redan tidigt i maj fick vi se långa kast av Alfons Haals och Midea Allard. Alfons höjde sig till en ny nivå med sina 66.50 m och har sedan dess haft flera tävlingar med resultat över sitt tidigare PB. Midea kastade hela 61.08 m med 3kg-släggan och klarade därmed U18EM kvalgränsen, hon har sedan dess haft 4 tävlingar med resultat omkring 60 m. Förutom Alfons och Midea så har även Leo Bystedt kastat stabilt under våren med flera tävlingar över 61 m. Det är inte bara våra släggkastare som håller en hög nivå iår utan spjutkastaren Maja Gustavsson har för första gången sedan 2020 slagit sitt PB med 48.30 m, första gången över 48 m!

Sprinters

Våra sprinters har tävlat bra under inledningen av säsongen. Den som kanske tagit största klivet är Filippa Engström. Filippa visade under inomhussäsongen en mycket hög kapacitet och hon har nu följt upp det med bra resultat även utomhus, Filippa har sprungit 11.90 på 100m som är ett ordentligt PB och under U18EM som ligger på 11.95. Filippa har även gjort en grymt snabb tid på 200m med 24.24 (+2.1 vind). En annan som gjort ett ordentligt PB är vår duktiga sprinter och längdhoppare Gabriel Dag som sprungit 100m för första gången under 11sek med sitt resultat på 10.77. Våra 400m löpare Mattias Waernulf, Virva Rylander och August Kallin har även inlett säsongen bra. Mattias har sprungit 47.71, Virva 57.01 och August 49.70.

Hopparna

Bland våra hoppare har vi även fått se en hel del bra resultat tidigt på utomhussäsongen. För att börja med våra stavhoppare så har flera inlett bra. Viktor Rahm har haft två tävlingar över 5m där bästa resultat kom i Skara där han hoppade 5.11m vilket är över kvalgränsen för U20VM. Linnéa Lindqvist slog i samma tävling klubbrekord i F19 och kvinnoklassen med sina 3.70 m! Jack Forsberg har slagit nytt PB med 4.53 m och Gustav Karlén har hoppat 4.30 m vilket är årsbästa. En annan hoppare som tagit sig över en gräns är Johanna Sundén som för första gången hoppade över 12m i tresteg nu i helgen med sina 12.06 m i Huddingespelen. Höjdhopparen Samuel Wiklund som dunderpersade inomhus med 1.98m har även nu tidigt på utomhussäsongen visat god status trots två armbrott under uppbyggnaden mellan inomhus och utomhus, Samuel hoppade i Huddingespelen 1.90 vilket är utomhus- PB.

Medel/långdistans

Våra medel- och långdistansare har tävlat flitigt under våren med både stadslopp och arenalopp. Vi har bland annat fått se bra resultat i Bålsta Stadslopp och Stockholm minimaraton. På bana har vi fått se två bra 1500m- resultat, detta av Albin Wallenius och Nova Ojutkangas. Albin studerar och tävlar i USA och har tävlat en hel del under den amerikanska säsongen, detta ledde fram till ett nytt PB på 1500m med 3:55.63. Nova bor och tävlar i Frankrike men har Svenskt ursprung och tävlar i Sverige för VFK, Nova gjorde på en tävling i Bryssel ett bra resultat och nytt PB, 4:32.17. På stadslopp har vi förutom tidigare nämnda fått se en del bra prestationer på våra egna lopp i form av en seger på Vårruset för Leira Sandvall på tiden 17:55 (5km) och en andra plats i Mälarenergi stadslopp 10km för Edith blomqvist på tiden 37:32

Maja Gustavsson foto: Deca Text & Bild
Maja Gustavsson foto: Deca Text & Bild