Fina resultat av Nina Björkman i USA

18.05.2022
Nina Björkman har i år fått iväg diskusen hela 49.95m i USA och vi kollade snabbt hur läget var med klubbens topp-trea genom tiderna.

 

Hur är läget i USA Nina?

- Det är bra med mig, fullt upp med alla förberedelser för examen (imorgon) och träning. Är sjukt taggad för senare i veckan när jag får veta om jag kvalat in till Regionals (NCAA div 1) eller inte! Topp 48 kommer dit men folk brukar stryka sig, så det finns hopp 😎.


Ja, kastningen verkar ha gått bra i år, speciellt 49.95m i diskusen kanske?

- Kastningen känns bra men kroppen är lite sliten eftersom inne- och utesäsongen är så nära inpå varandra. Men känner mig ändå i bra form, så jag hoppas på att kvala till Regionals och persa igen! Det känns riktigt bra att ha kastat så långt i diskus! Det var på Conference Championships dessutom, och jag vann med det resultatet, så det var det bästa man kan få! Är såklart lite störd på att det bara är 5 cm kvar men det kommer så småningom! Diskus går av någon anledning alltid bäst för mig när jag tränar det minst. Kastar diskus kanske en gång i veckan eller så, men det verkar ju funka... Resten av dagarna är det slägga!


Och nu är det alltså dags för examen, vad händer härnäst?

- Jajamän! Jag tar examen med en kandidat i miljövetenskap (inriktning kemi) och efter det har jag helt ärligt ingen aning om vad som väntar härnäst. Jag har ansökt om jobb men kollar också på möjligheter att använda mitt extra år (från Corona) för att skaffa mig en extra utbildning eller certifikat! Har för tillfället ingen aning om jag kommer vara, i Sverige eller USA, i sommar men jag tar det som det kommer. Kommer ansöka om både jobb och utbildningar för att se vad som nappar :) 


Tack Nina och vi håller tummarna för att det kan bli Regionals och fler kasttävlingar och hoppas på att få se dig på hemmaplan snart igen. 


/ Felix