Fina prestationer på Finnkampen

05.09.2022

Mattias Waernulf har haft en lysande säsong och avslutade starkt genom att få springa sin första Finnkamp! På 400m slätt sprang han 47.77 och blev med det fyra och slog två finnländare! Sen fick han även springa 4x400 stafetten och sprang återigen mycket bra på sin andra sträcka och kunde lämna över pinnen för Sverige i klar ledning. Laget sprang i mål på 3:07.78 och vann klart före Finland.

Foto: Deca Text & Bild
Foto: Deca Text & Bild

Alfons Haals körde också sin första Seniorfinnkamp och kastade stabilt och fint med ett längsta kast som mätte 62.15 och blev med det sexa i en mycket tuff konkurrens. Men att bli uttagen till seniorfinnkamp redan första året som senior är riktigt stort!

Foto: Deca Text & Bild
Foto: Deca Text & Bild


I Ungdomsfinnkampen hoppade Viktor Rahm återigen superbra och tog för andra gången i sitt liv 5m! I ett ruggigt och kallt Helsingfors var det mäktigt att se Viktor så stabil på dessa nya nivåer och han var riktigt nära även på 5.10

Foto: Deca Text & Bild
Foto: Deca Text & Bild

Sent förra veckan blev även Mikola Ahlgren uttagen till Ungdomsfinnkampen för att tävla i 3000m gång. Med ytterst lite träning blev det tyvärr en diskning men en rolig satsning som kanske kommer leda till mer gångtävlande i Västerås och Sverige då gångförbundet är på väg in i Svenska friidrottsförbundet.