Fina insatser i Lidingöloppet

26.09.2022

Det blev en fantastisk helg för Västerås FK på Lidingö. Världens största terränglopp med benhård konkurrens.

På lördagen så kom Efrem Bhrane 10:a på 15km senior på tiden 50.41.

Felix Persson kom 2:a i P17 på fina tiden 34.21 efter en rejäl satsning från början. Felix har gått från klarhet till klarhet i år över längre distanser där Lidingöloppet och 12:e platsen på SM i halvmaraton är några av årets höjdpunkter.

Vår bästa seniorlöpare för tillfället, Emilia Brangefält, startade för första gången på 30km och kom in på 2.03.15 vilket räckte till en hedrande 7:e plats. Bra genomkörare inför trail-VM i Thailand.

På söndagen deltog våra lovande ungdomar och de sprang fantastiskt allihopa.

Isak Steiner som kommer att bli VFK-löpare snart sprang i P14. Han låg på 3:e plats länge i loppet, men kom till slut i mål som 6:a på 6km med topptiden 21.31.

I F13 hade vi två deltagare. Leira Sandvall följde upp Svealandsmästerskapens seger över 1500m där hon slog klubbrekordet med nästan 15sekunder. Detta genom att komma på en 2:a plats över 3km i sin första start på Lilla Lidingöloppet. En mycket fin tid blev det med 11.08.

Tyra Svensson tar för sig mer och mer och gjorde sitt bästa lopp hittills i sin korta löparkarriär, när hon kom in på 15:e plats med fina 12.31.

I P13 3km tog Erik Jansson kommandot direkt och vann loppet på bästa sätt med fina tiden 10.20. Med det blev han klubbens enda segrare detta år.

I F10 tog Embla Allard ledning direkt från start och körde stenhårt hela vägen vilket kom att räcka till en 2:a plats på topptiden 5.57. Hon blev dock nedspurtad på upploppet av den finska segrarinnan Kero.

Felix Herbst kom på en fin 5:e plats i P10 1700m på tiden 6.16. Han var endast 12 sekunder efter segraren.