Fin start av våra kastare i USA

18.12.2023

Mattias Borrman med familj bor ju borta i USA sedan många år. Mattias har emellertid tävlat för vår klubb i alla år, de senaste åren med stor framgång i veteranmästerskap. I somras började också dottern Kajsa Borrman tävla för klubben med fina resultat såväl i kula, diskus som slägga. Nu gör hon sin första inomhussäsong för oss samtidigt som hon som 20-åring tagit steget upp till den äldsta juniorklassen K22.

Helgen 1-2 december gjorde hon säsongsdebut inomhus. Och vilken start det blev. Personbästa i kula med 13,41 och personbästa i vikt med 18,01. Med det räckte inte med det. Nu i helgen förbättrade hon sitt pers i kula ytterligare till 13,88. I både kula och vikt går hon direkt in i klubbens topp10 lista inomhus genom tiderna. I kula upp till fjärde plats. I vikt upp till andra plats bara 13 cm från Nina Björkmans klubbrekord.

Nu i helgen gjorde vår andra kastare Isabella Wiklund som studerar i USA också en fin start på säsongen. I en tävling i Brighton förbättrade hon sitt personliga rekord i vikt med tre cm till 17,37.

I den svenska årsbästalistan inomhus placerar sig Kajsa som tvåa i kula och trea i vikt. Medan Isabella är fyra i vikt. Men det säger inte så mycket än så länge. Det är egentligen bara i USA som inomhussäsongen har kommit igång för de lite äldre idrottarna.

/Göran Kihl