Efrem sensationell SM 2:a på 800m

18.02.2019

Inför SM-helgen så skrev jag att vårt kanske enda medaljhopp låg hos Malin Marmbrandt i tresteg. Vad härligt det är att få fel! Efrem Brhane tog det som en utmaning och lyfte sig ännu en nivå i den absoluta Sverige-eliten i medeldistans. I försöken så fick han fin draghjälp av Andreas Kramer som gick i samma heat vilket ledde till att Efrem gick till final med näst bästa kvaltid på det nya personliga rekordet 1:52.26.

Det blev en final som med Andreas Kramers (EM 2:a från i somras) mått gick ganska beskedligt första 2 varven, men sedan skruvades tempot upp. I sista kurvan kämpade Efrem om 3:e platsen, men in på det korta upploppet så gick han även ikapp och förbi Umeås Robin Rohlén och tog till slut silvret med 7 hundradelars marginal. Tid; 1:52.86. Grymt jobbat Efrem och STORT grattis!

Läs mer på friidrott.se >

Efrem var även anmäld till 1500m i helgen,  men jag gissar att det tuffa tidsprogrammet gjorde att han avstod det. En intressant notering dock att segertiden i finalen på 1500m blev 3:56.56. Efrem har ett pers på 3:53.93...

Västerås FK fick faktiskt en medalj till och den gick lite mer programenligt till vår duktiga längd- och trestegshopperska Malin Marmbandt. Det var i tresteget som Malin gjorde fina 13.13, bara 2 cm från hennes personliga rekord. Ett resultat som ingen annan tjej i Sverige har hoppat i år. Men i SM så klev två tjejer fram och persade rejält, Maja Åskag från Råby-Rekarne med över över 0,5m och vann därmed på nya jätteperset 13.25. Malin slutade 3:a med bara 3cm upp till silverplatsen. Grattis Malin!

Läs mer på  friidrott.se >

I längd så gjorde Malin en helt OK tävling, men kom inte riktigt upp på sin absoluta topp-nivå. En fin 5:e plats med bara 10cm upp till bronset.

Övriga placeringar från i helgen

  • Rickad Willman fick inte riktigt till det i längdgropen denna helg, 6.94 och en 12:e plats
  • Johannes Nilsson persade med 15:02 och slutade på en 7:e plats
  • Anna Götberg nådde inte riktigt upp till hennes högsta-nivå denna helg. Blev som längst 16.64 och en ändå fin 6:e plats

Signerat,
Skoog