Daniel sjua i VM-debuten

01.04.2019

I helgen avslutades det veckolånga världsmästerskapet för veteraner i polska Torún. Ett jättearrangemang som lockade över 4300 deltagare från 83 länder. VFK:s bidrag till mästerskapet var Daniel Berr som gjorde internationell mästerskapsdebut i den tuffa M40- klassen i femkamp.

Daniel inledde sin vana trogen lite trevande i sin svagaste gren 60 meter häck. En tolfteplats i grenen på tiden 10,44 var ingenting som gladde Daniel trots att det innebar ett personbästa med en hundradel. Faktum är att halva poängavståndet till slutsegraren (José Gonzales från Spanien) kom just i häcklöpningen.

Men sedan lossnade det. Det efterföljande längdhoppet gav ett prydligt veteranbästa (5,89m) och i även kula putsades det egna veteranrekordet med några centimeter till 10,36m. Mest nöjd i efterhand var Daniel ändå med känslan i höjdhoppet där framförallt hoppningen på 1,72 och 1,75 gav löften om mycket mer. En lång tävlingsdag tog sedan ut sin rätt och avslutande 1000 meter sprangs knappa två sekunder över det egna årsbästat. En femteplats i grenen och en slutlig sjundeplats i VM på 3143 poäng överträffade ändå Daniels förväntningar.

Daniel är med det resultatet fyra genom tiderna i Sverige i femkamp inomhus i M40.