Dags för USM och JSM

07.08.2019

Foto: Deca Text & Bild

Fredag till söndag är det SM för ungdomar i Trollhättan och för juniorer i Göteborg. Klubben har med ett stort gäng taggade aktiva som efter en sommar med tävlande nu är framme vi en av säsongens höjdpunkter.

På USM i Trollhättan hoppas vi på Leo Bystedt i slägga, som leder årsbästalistan i P16. Albin Wallenius-03 ligger också bra till för flera medaljer på medel- och långdistans.
Elvira Jonsson-03 har efter en lysande inomhussäsong haft en skadedrabbad uppladdning. trots det så kan hon slå till med en medalj om hon hoppar upp mot 1.70. Bella Wiklund-03 har lyft sig i slägga den sista tiden, och är en tjej som kan kasta riktigt långt när hon har en bra dag.

Mästerskapsdebut utomhus på SM-nivå i Trollhättan gör våra -04:or. Ludvig Jaasund hoppas på ett riktigt bra höjdhopp, där han tog silver inomhus i vintras på 1.85. Han kompletterar med starter på 300m häck och 800m. Matilda Eriksson-04 har en nästan lika rolig mix av grenar, då hon springer 80m samt kastar spjut och slägga.

På Slottskogsvallen i Göteborg tävlar klasserna 17, 19 och 22år.
Vi har även här förhoppningar på släggkastarna, som kan ta flera medaljer. Alfons Haals har den senaste tiden kastat över 69m, vilket gör honom till en klar medaljkandidat.
I F19 är det duon Jennifer Andersson-01 och Anna Götberg-01 vi knyter förhoppningar till. Båda tycks ha toppat formen bra inför mästerskapet.
I M22 slägga kan Johannes Nilsson kriga om medaljer även han, i vad som på pappret ser ut som en riktigt spännande tävling. Dessutom har vi tre tjejer i F17 som aspirerar på platser i finalen, samt ytterligare en i Nina Björkman-98 i K22!
Våra släggtränare får bråda dagar på plats.

Elsa Wallenius-01 och Hassan Abdiqadir-01 hoppas vi på i 19-årsklassens medel- och långdistanslopp. Det blir spännande att se vad de kan göra på hinderloppen, som de ännu inte tävlat i under säsongen.

I spjut har syskonen Pontus-02 och Maja Gustavsson-98 båda chans på medalj i sina klasser. Detsamma gäller Tyra Landin-02 på 300m häck i F17 och Virva Rylander-00 i F19 400m, där mycket kan hända under helgen i jämna startfält.
Tim Singmandeewised-02 har tufft motstånd i P17 100m. Tar han sig till final har gjort det riktigt bra, men samtidigt sprang han övertygande på Gurkspelen i helgen, så mycket kan hända!