3 medaljer och 2 klubbrekord på IJSM

25.02.2019

I IJSM-IUSM17 i Växjö i helgen så gick det bra för klubbens aktiva som satte många personliga rekord och bärgade hela 3 medaljer; 2 silver och ett guld!

Anna Götberg blev svensk juniormästarinna i F19 vikt då hon kastade nytt personbästa och klubbrekord med över en halvmeter; 17.75m. Hon vann med mer än 1,5m ned till tvåan.

Se Annas kast här > (länk till Instagram)

Det blev ytterligare en medalj i vikt, ett silver. Det kom i klassen P17 där även Alfons Haals kastade nytt personbästa och klubbrekord med över en halvmeter; 18.94m

Se Alfons kast här > (länk till Facebook)

Den tredje medaljen, även den en silvermedalj, kom i distanslöpning genom Elsa Wallenius som i F19 1500m gjorde ett mycket starkt lopp och persade med hela 7s, nytt pers; 4:35.92.

Övriga prestationer

• P19 1500m - Hassan Abdiqadir tog sig till final där han persade rejält med 5 sekunder, 4:02.66 , och blev 6:a.
  • P17 60m - Tim Singmandeewised tog sig till final med tiden 7.28, men i finalen fick han inte riktigt till det, 7.33 och en 8:e plats.
  • P17 400m - David Mörck persade med 53.64, en tid som dock inte räckte till final.
  • F19 400m - Melina Mancuso löpte också  på nytt personligt rekord 60.22 men inte heller det räckte till final.
  • F17 vikt - Två topp-åtta placeringar; Maja Åkerblom 5:a (15.61m) och Maj Yngvesson 7:a (15.17m).

Bra jobbat allihop och STORT grattis till våra medaljörer!